Bosgroep

Bosgroep De Vennen


Algemeen
Zorgbeheereenheid Bosgroep de Vennen is een bijzonder samenwerkingsproject tussen Driestroom en Staatsbosbeheer. Op het terrein van Staatsbosbeheer in Overasselt hebben cliënten van Driestroom hun eigen plek. Midden in het bos. In twee speciale werkschuren werken ongeveer veertien volwassen cliënten tussen de twintig en zestig jaar met licht tot zwaar verstandelijke beperkingen en/of autisme. De cliënten vormen een hechte groep harde werkers die niets liever doen dan (buiten) bezig zijn.

Ligging
De twee werkschuren waarin de zorgbeheereenheid gevestigd is, liggen in het natuurgebied Overasseltse en Hatertse vennen, pal achter het kantoor van Staatsbosheer. De bosrijke omgeving maakt van Bosgroep de Vennen een plek waar rust en bedrijvigheid uitstekend samen gaan.

Indeling
In de werkschuren van de Bosgroep bevinden zich twee groepsruimten c.q. kantines, het kantoor van de begeleiding en een grote binnenwerkruimte. De inrichting is sober: Bosgroep De Vennen is namelijk een stoere groep!

Begeleiding en activiteiten
Het accent van de begeleiding ligt op het bieden van rust, duidelijkheid en overzicht. Ook in een omgeving waar hard gewerkt wordt en waar enige flexibiliteit soms gewenst is. De activiteiten zijn divers en geen dag is hetzelfde. Cliënten van de Bosgroep en medewerkers van Staatsbosbeheer werken vrijwel dagelijks samen in de omringende vennen en bossen. Denk aan bomen en struiken snoeien, zwerfvuil prikken en hout verzagen tot aanmaakhout en openhaardhout. Maar ook aan schoonmaken van de kantoren in het gebouw van Staatsbosbeheer, wassen van de eigen bus en de auto’s van Staatsbosbeheer en het onderhouden van de verderop gelegen natuurcamping in Groesbeek. De aanspraak tijdens het werk en de complimenten (soms in de vorm van taart!) van wandelaars, campinggasten en de medewerkers van Staatsbosbeheer zelf, bevestigen de cliënten in hun gevoel van zinvol bezig zijn.

Ketenpartners
Bosgroep de Vennen levert aanmaakhout en haardhout aan een nabijgelegen supermarkt en incidenteel aan een tuincentrum. De afnemers zijn echter voornamelijk particulieren. Zij weten de cliënten inmiddels ook te vinden voor het maken van kransen en hagen zoals die worden gebruikt op onder andere boerenbruiloften.

Adres
Donderbergweg 3
6611 KL Overasselt
Telefoon: 024-3572431 en 06-53696237
E-mail: bosgroepdevennen@driestroom.nl
Website: www.bosgroepdevennen.nl

Twitter: @bgdevennen
Facebook: Bosgroep De Vennen
YouTube: Bekijk de film van Bosgroep De Vennen (gemaakt door Tofblad)

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.