Eetage

De EETage


Algemeen
Op de EETage, de bedrijfskantine van Driestroom, wordt hard gewerkt. De medewerkers, van wie de meesten een licht verstandelijke beperking hebben, zijn tussen de twintig en de vijftig jaar. Het zijn echte horecamensen die het de klant naar de zin willen maken. Daarnaast kunnen ze zelfstandig werken en zijn ze fysiek in staat om vele uren achtereen te staan en te lopen. De EETage is een officieel leerwerkbedrijf.

Ligging
De EETage ligt op de tweede verdieping van het Centraal Bureau, het hoofdkantoor van Driestroom. Het Centraal Bureau bevindt zich op een industrieterrein en ligt op twintig minuutjes lopen vanaf station Elst.

Indeling
Wanneer je De EETage binnenkomt, valt de bedrijvigheid meteen op. Bij binnenkomst staat links de bar waar de medewerkers de bestellingen opnemen van de klanten. De klanten van de EETage zijn de medewerkers en bezoekers van Driestroom. Achter de bar bevindt zich de keuken die is uitgerust met alle apparatuur en machines zoals je van een bedrijfskantine in de horeca mag verwachten. Voor de medewerkers die wat meer moeite hebben met prikkels is een apart gedeelte ingericht waar zij zich goed kunnen concentreren op hun werkzaamheden. De EETage heeft ook een dakterras waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiders van de EETage zorgen ervoor dat iedere medewerker naar zijn beste vermogen de werkzaamheden kan uitvoeren. Ook al is het soms dringen in de keuken, staat er een rij klanten voor de kassa en zit de bedrijfskantine vol met eters. Op het grote planbord kan iedere medewerker elke dag zien wat er van hem verwacht wordt. Dit loopt uiteen van voorraadbeheer tot kassadienst. Nieuwe medewerkers worden ingewerkt met een door de begeleiders zelf gevisualiseerd en beschreven stappenplan met picto’s. Met dit stappenplan leren de medewerkers stap voor stap een salade te maken of een lunch voor te bereiden.
De medewerkers van de EETage zijn ook elders op het Centraal Bureau actief. Zo verzorgen zij de thee en koffie voor de spreekkamers, maken zij de grote koffiemachines op de verschillende etages schoon en verzorgen zij het was- en strijkgoed.

Ketenpartners
De EETage werkt samen met Nederrijn Schoonmaak. Drie dagen per week loopt een aantal medewerkers van de EETage mee met een medewerker van Nederrijn. Zij krijgen hierbij ondersteuning van een jobcoach van Driestroom.

Adres
Industrieweg-Oost 27
6662 NE Elst
Telefoon: 0481-366077
E-mail: eetage@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.