Domino

Algemeen
De medewerkers die op de houtwerkplaats werken, zijn tussen de achttien en zevenenzestig jaar oud en hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Op de houtwerkplaats maken zij in opdracht van bedrijven diverse producten. 

Ligging
Zoals het een echte werklocatie betaamt, ligt Domino op een bedrijventerrein. De houtwerkplaats is samen met de textielstudio en de Industriegroep gevestigd op bedrijventerrein Winkelsteeg in het zuidwesten van Nijmegen. Domino is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: op minder dan vijf minuten lopen ligt een bushalte.

Indeling
Hoofdwerkplaats Domino bestaat in feite uit twee hoofdruimten: een montageruimte en een grotere werkplaats met werkbanken en machines. In deze laatste ruimte bevindt zich tevens het kantoor van de begeleiding en een garderobe waar de medewerkers hun stofjassen e.d. kunnen aantrekken. De lunch vindt plaats in de naastgelegen kantine.

Begeleiding en werkzaamheden
De begeleiders van Domino hebben een stevige structuur neergezet die veiligheid en duidelijkheid biedt. Het accent ligt op werken, ieder in zijn eigen tempo. Met foto’s en begrijpelijke planborden weet iedere medewerker elke dag opnieuw waar hij aan toe is. Wel houden de begeleiders nauwkeurig in de gaten of de geplande activiteit ook de juiste is voor de medewerker op dat moment.

Om bij houtwerkplaats Domino te kunnen werken is het niet noodzakelijk om ervaring te hebben met houtbewerking. Medewerkers die bij Domino de handen uit de mouwen willen steken, worden op de werkvloer zelf getraind. Overigens worden de grote machines, zoals de formaatzaag, bediend door de begeleiding of vrijwilligers. Medewerkers kunnen hier wel bij assisteren. 

Adres
Tarweweg 1f
6534 AM Nijmegen
Telefoon 024-6963899
E-mail: domino@driestroom.nl
Facebook: Domino Houtwerkplaats

X

Vertragingen en zware spitsen verwacht in regio Arnhem van 3 tot en met 10 september

Van maandag 3 september tot en met maandag 10 september is de parallelbaan van de A12 afgesloten. Hierdoor moet in de regio Arnhem rekening gehouden worden met vertragingen en zware ochtend- en avondspitsen waarbij de maximale reistijd kan worden overschreden. Door problemen met de IJsselbrug kunnen de problemen in de regio Arnhem mogelijk nog (veel) langer gaan duren. 

Datum laatste wijziging: maandag 10 september 2018 09:00 uur.