Industriegroep

Algemeen
Binnen leer- en werkbedrijf Tarweweg is de Industriegroep een onderdeel. Op de Industriegroep werken momenteel ongeveer veertig medewerkers in de leeftijd van achttien tot ruim zeventig jaar. De medewerkers hebben allen een ondersteunings- en/of coachingsvraag. Zo zijn er medewerkers die op de Industriegroep arbeidsritme komen opdoen, zijn er medewerkers die “passend werk” verrichten (gedetacheerd vanuit het werkbedrijf), zijn er medewerkers met een psychiatrische achtergrond en zijn er medewerkers met een verstandelijke beperking.
Het accent op de Industriegroep ligt op het gebied van werken en leren. Dus naast het verrichten van diverse werkzaamheden is er ruim aandacht voor het leren. Het leren is met name gericht op arbeidsvaardigheden. Dit wordt ondersteund met behulp van de MELBA.

Ligging
De Tarweweg is gevestigd op bedrijventerrein Winkelsteeg in het zuidwesten van Nijmegen. Binnen het pand is er een onderverdeling in drie werkplaatsen: Houtgenoten, de Industriegroep en de facilitaire dienstverlening. Leer- en werkbedrijf Tarweweg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: op minder dan vijf minuten lopen ligt een bushalte.

Indeling
Binnen de Industriegroep worden er logistieke werkzaamheden verricht voor bedrijven. De uitvoering van de logistieke werkzaamheden laat zien waar het om gaat: het verrichten van werk.
De logistieke werkzaamheden zijn onderverdeeld in:
1. Logistieke inpakwerkzaamheden voor bedrijven
Op deze werkplek worden werkzaamheden voor bedrijven verricht. Dit verloopt via een productieproces.
2. De tassenmakerij
Binnen de tassenmakerij worden papieren tassen gemaakt voor bedrijven. Dit verloopt via een productieproces.
3. De textiele werkvormen
Binnen de textiele werkvormen worden diverse producten van (gerecycled) textiel gemaakt. Ook dit gebeurd via een productieproces.

Begeleiding en werkzaamheden
Binnen leer- en werkbedrijf Tarweweg maakt de begeleiding zich dagelijks sterk om de medewerkers binnen hun mogelijkheden te laten werken en leren. Door de diversiteit in medewerkers - in leeftijd, aandachtsgebieden en culturele achtergrond - en in werktaken, wisselt het accent van de begeleiding/coaching per medewerker.

Partners
Binnen de Industriegroep wordt er met diverse bedrijven samengewerkt. Ook hebben een aantal bedrijven hun eigen ruimte binnen het gebouw, waardoor er een nauwe samenwerking ontstaat.

Adres
Tarweweg 1f
6534 AM Nijmegen
Telefoon: 024-6222745
E-mail: industriegroepnijmegen@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.