Kinderboerderij Wamel


Algemeen
Kinderboerderij Wamel biedt dagbesteding aan cliënten van twintig tot vijftig jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. Door de ligging aan de rand van het dorpscentrum en de vele activiteiten die de kinderboerderij organiseert, is het een bekende en geliefde plek voor de inwoners van Wamel en omstreken. De aanloop is groot, net zoals de betrokkenheid van de gemeenschap bij de cliënten van Driestroom.

Ligging
De kinderboerderij ligt aan de rand van het centrum van Wamel. Het terrein omvat ongeveer één hectare. Door de ligging nabij de Van Heemstraweg, een lange doorgaande weg, is de bereikbaarheid prima. Op twee minuutjes lopen van de kinderboerderij bevindt zich een bushalte.

Indeling
Op het terrein van de kinderboerderij heeft Driestroom een eigen gebouw. Hierin bevinden zich een houtwerkplaats, verflokaal, kantine, ontmoetingsruimte en een kantoor van de begeleiding. Rond het gebouw liggen de dierenverblijven: een volière, een weide voor de ezeltjes en de geiten, kippenhokken en de knaagdierhokken.

Begeleiding en activiteiten
Begeleiders bieden de cliënten een veilige werkomgeving en structuur binnen de dynamiek van de kinderboerderij. Zij, maar zeker ook de bezoekers van de kinderboerderij, stimuleren en bevestigen cliënten in hun gevoel zinvol bezig te zijn.
De activiteiten op de kinderboerderij staan in het teken van, hoe kan het ook anders, de dieren. De cliënten zijn verantwoordelijk voor het verzorgen, voeden en (uiteraard!) knuffelen van de dieren, maar ook voor het schoonmaken van de hokken en het netjes houden van het terrein. Daarnaast draaien ze kantinediensten en helpen ze in het winkeltje van de kinderboerderij met de snoepverkoop. In de houtwerkplaats maken ze bloembakken, vogelhuisjes en kweekbakken voor groenten. Ook werken cliënten van Driestroom samen met de vrijwilligers van de nabijgelegen voetbalclub Unitas. Samen onderhouden ze het terrein van de voetbalvereniging, verwijderen het onkruid en maken reclameborden schoon.

Ketenpartners
Hoewel de kinderboerderij geen echte ketenpartners heeft, zijn er veel samenwerkingspartners. Zoals de eerdergenoemde voetbalclub en een aantal tuinders waar de cliënten werkzaamheden voor verrichten, maar ook de lokale gymzaal. Hier kunnen cliënten onder begeleiding één keer per week sporten.

Adres
Lakenstraat 1
6659 BE Wamel
Telefoon: 0487-502244
E-mail: wamel@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.