Mozaiek

Mozaïek


Algemeen
Dagbestedings- en Beschermd Werk-locatie Mozaiëk ligt in Sociaal Cultureel Centrum en Theater ‘t Mozaïek in Wijchen. Hier verrichten ongeveer veertig cliënten van Driestroom dagelijks creatieve en dienstverlenende werkzaamheden. De cliënten zijn tussen de achttien en zeventig jaar oud en hebben een verstandelijke beperking, meervoudige beperkingen en/of autisme. Mozaiëk bestaat uit drie verschillende groepen van Driestroom: creatief atelier Bombori, popband Jukebox en een dienstverlenende groep die horeca- en schoonmaakactiviteiten verricht.

De verscheidenheid aan cliënten en activiteiten maakt van Mozaïek een levendige en warme plek waar iedereen naar vermogen kan werken.

Ligging
Mozaiëk ligt net buiten het centrum van Wijchen. Op drie minuten lopen van het cultureel centrum stopt de bus. Er is ruime parkeergelegenheid.

Indeling
Bij binnenkomst in Mozaïek stapt de bezoeker meteen de gezellige foyer in. Hier serveren cliënten van de dienstverlenende groep de bezoekers koffie en thee. Bovendien maken zij voor bezoekers cake en soep klaar!
In de zijvleugel op de begane grond liggen de creatieve ateliers. Hier wordt geschilderd in ruime en lichte lokalen, repeteren de muzikanten van Jukebox in hun repetitieruimte en werken de creatievelingen van Bombori in de cadeau- en kaarsenmakerij. In het gebouw zijn invalidentoiletten aanwezig.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiding ondersteunt de cliënten om, naar eigen vermogen en talent, zinvol bezig te zijn. De cliënten die op Mozaiëk werken, hebben allemaal een (creatief) talent. Zo konden de muzikanten van Jukebox al muziek maken voordat ze bij de band kwamen. En konden de cadeau-en kaarsenmakers al secuur werken voordat ze bij Bombori terechtkwamen. Of waren ze gemotiveerd om dit te leren. Voor wat betreft de dienstverlenende groep: hier werken mensen die lange tijd achtereen kunnen staan en zelfstandig kunnen werken. Dit omdat de werkzaamheden in verschillende delen van het gebouw plaatsvinden en de begeleiding niet altijd in de buurt is. Wat de cliënt op Mozaiek ook doet; de begeleiding ondersteunt hem om zich te ontwikkelen en mee te draaien in een werksetting. Dankzij duidelijke roosters, handige stappenplannen en overzichtelijk picto- en planborden weet op Mozaïek iedereen wat van hem verwacht wordt.

Tot de activiteiten op het cultureel centrum behoren (onderdelen van) kaarsen maken, cadeauartikelen maken (van bijvoorbeeld papier-maché), schilderen, muziek maken maar ook het serveren van koffie en thee en het draaien van was- en schoonmaakdiensten. Op Mozaiëk doet iedereen waar hij goed in is. Of waar hij nog beter in wil worden!

Ketenpartners
Breed is een van de ketenpartners van Mozaiëk. 

Adres
Campuslaan 6
6602 HX Wijchen
Telefoon: 024-6487152
E-mail: mozaiek@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.