Nijevelt header

Nijevelt

Algemeen
Locatie Nijevelt is een woonvorm bestaande uit twee renoveerde etages in een gebouw van Stichting De Waalboog, een organisatie voor wonen, zorg en welzijn en ouderen. In deze woonvorm wonen 38 volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme of dementie. Alle cliënten worden ondersteund in hun algemene dagelijkse levensbehoeften. Dit wordt geboden op een belevingsgerichte manier in een huiselijke warme sfeer, individueel en in groepsverband. 

Op de zevende etage wordt langdurende intensieve zorg geboden en op de vijfde etage wordt gemiddeld intensieve zorg geboden. Er wordt 24 uur nabijheid geboden zodat direct ingespeeld kan worden op zorgvragen. Ook is er zorg voor de laatste levensfase, palliatieve en terminale zorg en mogelijkheid tot crisisopname. Daarnaast zijn er op de vierde verdieping twee woon-units volgens het spettermodel. 

Ligging 
Deze locatie is centraal gelegen in Nijmegen en bestaat uit meerdere gebouwen, waarvan het meest recente gebouw uit 2009 dateert. 

Indeling
Driestroom bezit de vijfde en zevende verdieping van het gebouw. Cliënten hebben eigen sanitaire voorzieningen (enkele cliënten delen de voorzieningen twee aan twee). 

Begeleiding en activiteiten
Binnen de afdeling wordt door een gespecialiseerd team vijf dagen per week dag activering aangeboden. Met een dagprogramma op maat biedt team Heyendaal afwisseling, stimulans en activering aan. Denk hierbij aan wandelen buitenshuis, bewegen; individueel of groepsgewijs binnenshuis, koken, schilderen, creativiteit, werken aan een levensboek, ook sociaal interactieve spelen waarbij we gebruik maken van een vrolijk zorg innovatief instrument: De Tovertafel, die uitnodigt tot fysieke activiteit en samen plezier hebben. Daarnaast wordt er met thema gerelateerde activiteiten gewerkt die horen bij bijvoorbeeld kerst, sinterklaas, Pasen, koningsdag enzovoort. Team Heyendaal werkt samen met collega’s van zorgpartner De Waalboog aan het UIT programma, beneden in de grote gemeenschappelijke zaal, bijvoorbeeld door Bingo spelen, ‘Happy Pets’ en zangochtenden. Verder zijn er veel faciliteiten en activiteiten aanwezig in het gebouw Nijevelt. Zo zijn er bijvoorbeeld een kapsalon, spel-, boek- en cd uitleen, pedicure, restaurant en kapel. 

Ketenpartners
Nijevelt is een onderdeel van de Waalboog.

Adres
Heyendaalseweg 117
6525 AH Nijmegen
Tel: 024 322 6050
E-mail: Nijevelt@driestroom.nl

X

Vertragingen en zware spitsen verwacht in regio Arnhem van 3 tot en met 10 september

Van maandag 3 september tot en met maandag 10 september is de parallelbaan van de A12 afgesloten. Hierdoor moet in de regio Arnhem rekening gehouden worden met vertragingen en zware ochtend- en avondspitsen waarbij de maximale reistijd kan worden overschreden. Door problemen met de IJsselbrug kunnen de problemen in de regio Arnhem mogelijk nog (veel) langer gaan duren. 

Datum laatste wijziging: maandag 10 september 2018 09:00 uur.