Steenhuys

Algemeen

Steenhuys is een multifunctioneel centrum voor volwassenen zonder en met (licht tot matige) verstandelijke of lichamelijke beperking en/of autisme tussen de 20 en 70 jaar. De bezoekers van het centrum geven invulling en structuur aan de dag door middel van activiteiten die hun persoonlijke voorkeur hebben. Maar Steenhuys heeft nog veel meer te bieden. Het is een levendig centrum waar buurtbewoners met of zonder beperking allerlei sociale en creatieve activiteiten ondernemen. Een ontmoetingsplek en een informatieplek waar iedereen welkom is.  

Ligging
Steenhuys ligt midden in het centrum van Malden aan de Rijksweg. Het is gevestigd in een prachtig karakteristiek pand. Het winkelcentrum en de bibliotheek liggen op steenworp afstand. De ingang van Steenhuys is aan de achterzijde, bereikbaar via de parkeerplaats van het winkelcentrum, naast de bibliotheek. 

Indeling
Het gemoderniseerde pand waarin Steenhuys is gevestigd, is een voormalig klooster en schoolgebouw. Het is ruim van opzet en biedt door de vele hoge ramen een lichte open aanblik. Bij binnenkomst word je verwelkomd in de ontmoetingsruimte met een grote open keuken. Hier kan worden geluncht en gekookt door en voor de bezoekers van het centrum. De gezellige en comfortabel ingerichte huiskamer voor de dagactiviteiten bevindt zich aan de linkerhand van de bezoeker, evenals de kantoorruimte voor computerhulp voor buurtbewoners. Aan de rechterhand van de bezoeker bevinden zich Vluchtelingenwerk Oost Nederland, STOOM: Stichting Ouderen Ontmoeten in Malden en WIJkteam Malden: een project van de gemeente, van waar uit mensen met een beperking en werkzoekenden zich inzetten voor de wijk. Er zijn naast gewone ook aangepaste toiletten en sanitaire ruimtes aanwezig. Op de eerste verdieping bevinden zich verschillende ruimtes die voor vergaderingen en repetities en voor archief en opslag van materialen gebruikt worden.  
 
Ondersteuning en activiteiten
De Computerhulp staat ten dienste van de (wijk)bewoners: Hier werken deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt om burgers te helpen met vragen over de bediening van hun computer, laptop, tablet/iPad, of smartphone.  Ook kan ondersteuning worden geboden bij bijvoorbeeld het schrijven van een brief, iets opzoeken op internet, installeren van een app of een formulier invullen op de computer.
Computerhulp kijkt samen met burgers hoe ze hulp kunnen vragen of diensten kunnen aanbieden op een regionale website of wijk-facebook.

De Dagactiviteiten die bij Steenhuys worden ondernomen zijn zeer divers en toegespitst op de behoeften van de deelnemers. Dit kunnen creatieve activiteiten zijn, zoals schilderen, boetseren of handwerken, maar ook bewegingsactiviteiten of koken. Ook worden er sociaal-maatschappelijke activiteiten ondernomen zoals samen muziek maken, groepsgesprekken over een thema of gezelschapsspellen. Het naastgelegen winkelcentrum, de bibliotheek en de markt zijn een aanleiding om er vrijwel dagelijks op uit te gaan. 

Ketenpartners
Steenhuys heeft veel verschillende ketenpartners. Vluchtelingenwerk Oost Nederland, STOOM: Stichting Ouderen Ontmoeten in Malden, Het WIJkteam Malden en Actiecentrum Regionaal Werkbedrijf. Belangenvereniging Kroonwijk en werkgroepen van de gemeente Heumen komen  regelmatig vergaderen. Het Maldens Gemengd Koor en Pondok (Indisch Molukse Ouderen) komen naar Steenhuys om hun culturele activiteiten uit te voeren. Ook biedt Steenhuys een inzamelpunt voor Stichting de Keilbout. Deze zamelt spullen in en knapt deze op voor hergebruik.  
 
Adres
Kloosterhof 5
6581 BT Malden
Telefoon: 024-3570177
E-mail: steenhuys@driestroom.nl

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur