Werkpost Jachtslot

Algemeen
In 1902 verrees op het hoogste plekje van de Mookerheide Jachtslot Mookerheide, als onderdeel van Landgoed Mookerheide. Het Landgoed heeft een totale oppervlakte van 150 hectare. Assistent-medewerkers ondersteunen bij het herstellen, vernieuwen en onderhouden van het Landgoed op Werkpost Jachtslot. 

Ligging
Werkpost Jachtslot bevindt zich op Landgoed Mookerheide. Een prachtige plek midden in de bossen van Groesbeek en Molenhoek. 
 
Indeling
Het Landgoed bestaat uit een uitgestrekt parkbos, een nutstuin met historische kassen, een bosgebied en het Jachtslot. Een volgende stap is het uitbreiden met een landwinkel. Daarnaast wil Natuurmonumenten, in samenwerking met Natuurbegraven Nederland, in een deel van het bosgebied een natuurbegraafplaats inrichten.
 
Begeleiding en activiteiten
Assistent-medewerkers werken in de kassen en omliggende tuinen en dragen zorg voor:
het zaaien, planten en verzorgen van beplanting;
het onkruidvrij houden van paden en bloembedden;
het oogsten van bloemen, kruiden en groenten;
het onderhoud van het Landgoed en de bossen rondom het Jachtslot.
 
Iedere assistent-medewerker krijgt de mogelijkheid om in alle rust het werk te leren. Er is een werkcoach aanwezig die assistent-medewerkers ondersteunt en het is mogelijk om een opleiding tot Assistent Hoevenier te volgen. Werkpost Jachtslot is volop in ontwikkeling. Verwachting is dat de diversiteit aan werkzaamheden zich de komende tijd verder uitbreidt.
 
Ketenpartners
Het Jachtslot en de nutstuin zijn aangewezen als rijksmonumenten. Natuurmonumenten beheert het Landgoed sinds 1986 en is in 2014 samen met Driestroom gestart met het opknappen van het Landgoed.

X

Kans op vertragingen in groepsvervoer door winterweer

Door de winterse weersomstandigheden kunnen er vertragingen plaatsvinden in het groepsvervoer. 

Datum laatste wijziging: vrijdag 1 februari 2019 om 08.30 uur