Werkpost Jachtslot

Algemeen
In 1902 verrees op het hoogste plekje van de Mookerheide Jachtslot Mookerheide, als onderdeel van Landgoed Mookerheide. Het Landgoed heeft een totale oppervlakte van 150 hectare. Assistent-medewerkers ondersteunen bij het herstellen, vernieuwen en onderhouden van het Landgoed op Werkpost Jachtslot. 

Ligging
Werkpost Jachtslot bevindt zich op Landgoed Mookerheide. Een prachtige plek midden in de bossen van Groesbeek en Molenhoek. 
 
Indeling
Het Landgoed bestaat uit een uitgestrekt parkbos, een nutstuin met historische kassen, een bosgebied en het Jachtslot. Een volgende stap is het uitbreiden met een landwinkel. Daarnaast wil Natuurmonumenten, in samenwerking met Natuurbegraven Nederland, in een deel van het bosgebied een natuurbegraafplaats inrichten.
 
Begeleiding en activiteiten
Assistent-medewerkers werken in de kassen en omliggende tuinen en dragen zorg voor:
het zaaien, planten en verzorgen van beplanting;
het onkruidvrij houden van paden en bloembedden;
het oogsten van bloemen, kruiden en groenten;
het onderhoud van het Landgoed en de bossen rondom het Jachtslot.
 
Iedere assistent-medewerker krijgt de mogelijkheid om in alle rust het werk te leren. Er is een werkcoach aanwezig die assistent-medewerkers ondersteunt en het is mogelijk om een opleiding tot Assistent Hoevenier te volgen. Werkpost Jachtslot is volop in ontwikkeling. Verwachting is dat de diversiteit aan werkzaamheden zich de komende tijd verder uitbreidt.
 
Ketenpartners
Het Jachtslot en de nutstuin zijn aangewezen als rijksmonumenten. Natuurmonumenten beheert het Landgoed sinds 1986 en is in 2014 samen met Driestroom gestart met het opknappen van het Landgoed.

X

Vertragingen en zware spitsen verwacht in regio Arnhem van 3 tot en met 10 september

Van maandag 3 september tot en met maandag 10 september is de parallelbaan van de A12 afgesloten. Hierdoor moet in de regio Arnhem rekening gehouden worden met vertragingen en zware ochtend- en avondspitsen waarbij de maximale reistijd kan worden overschreden. Door problemen met de IJsselbrug kunnen de problemen in de regio Arnhem mogelijk nog (veel) langer gaan duren. 

Datum laatste wijziging: maandag 10 september 2018 09:00 uur.