Mona Keijzer op werkbezoek bij Moederkind Gezinshuis in Groesbeek

maandag 02 mei 2016


Zeven moeders en negen kinderen. Zij wonen samen met het gezin van Margriet en Harold Tjalsma en hun drie kinderen en vier pleegkinderen in een voormalig schoolpand in Groesbeek.

Mona Keijzer kwam daar vrijdag op bezoek naar aanleiding van een artikel in het NRC eerder dit jaar. Tweede kamerlid Mona Keijzer (CDA) nam alle tijd om sfeer te proeven in het gezinshuis. Ze maakte kennis met de moeders en hun kinderen. En beantwoorde vragen over de politiek. Haar bezoek maakte indruk. 

Aan de keukentafel sprak ze verder met Harold en Margriet over het reilen en zeilen van het huis. Hoe het is om gezinshuisouders te zijn. Natuurlijk de vele mooie kanten van dit werk. Ook was er aandacht voor de ingewikkelde financiering van de zorg. De onmogelijkheid om moeders op te vangen zonder duidelijk “label”. En de afwezigheid van moeder-kind financiering waardoor een deel van deze zorg nog niet wordt vergoed.

De goede contacten met de plaatselijke gemeenten werden benoemd en de stappen in de goede richting. Toch blijft het elke keer weer een tijdrovende puzzel om de zorg gefinancierd te krijgen. Juist op het moment dat een kind in de knel komt ontbreekt het aan tijd. Nog te vaak blijft het lang hangen op formulieren, regels en procedures.  

Mona Keijzer riep op tot lef en doorzettingsvermogen bij lokale bestuurders. Verandering is nodig. Minder pennen en meer handen in de jeugdzorg. De komende tijd zal zij een vinger aan de pols houden en dit onder de aandacht brengen bij het ministerie van VWS.

 
> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur