Burgemeester Joerie Minses van Gemeente Heumen bezoekt Bosgroep de Vennen

03 april 2023

image00007Op woensdag 29 maart bezocht burgemeester Minses (Gemeente Heumen) Bosgroep de Vennen. Bosgroep de Vennen is een leer- en werklocatie van Driestroom en bevindt zich in het bos, aan de rand van de Overasseltse Vennen. Bosgroep de Vennen werkt onder andere samen met en voor Staatsbosbeheer. Elke werkdag trekken de assistent-medewerkers de natuur in om verschillende werkzaamheden te doen. Dit varieert van bomen en struiken snoeien, stammen zagen tot aan het kloven van hout, bladblazen en het prikken van zwerfafval op de parkeerplaatsen in het bos. Ook werkt Bosgroep de Vennen elke maandagochtend bij Sv Juliana ’31 in Malden. De assistent-medewerkers doen bij Bosgroep de Vennen altijd betekenisvol werk. Op 29 maart ging burgemeester Minses met hun mee!

Nieuwe burgemeester
IMG20230329110447Joerie Minses is sinds januari 2022 de burgemeester van Gemeente Heumen. Om zijn gemeente beter te leren kennen, bezoekt hij verschillende locaties. Vandaag was Bosgroep de Vennen aan de beurt. Na een hartelijk welkom door de assistent-medewerkers en een goede kop koffie met wat lekkers, was het tijd om naar buiten te gaan en te zien wat de assistent-medewerkers hier allemaal doen. Assistent-medewerker Robin gaf burgemeester Minses een rondleiding over het terrein. Hij vertelde bijvoorbeeld over het proces van hout zagen, de dikte van de stukken hout en dat de kleine stukjes hout in zakken gaan voor de verkoop. Vervolgens liepen ze verder naar de pallets. Hier vertelde Daan hoe ze de schroeven uit oude pallets halen en de pallets vervolgens in kleinere stukken zagen. 

Kikkers en padden
Vanwege het broedseizoen kan er momenteel niet gezaagd worden in het bos. Daarom verrichten de assistent-medewerkers nu andere werkzaamheden in het bos, zoals het inventariseren en overzetten van kikkers en padden. De assistent-medewerkers namen de burgemeester mee voor een rondje in de bus over de Overasseltse Vennen en stopten onder andere bij het paddenscherm. Samen met burgemeester Minses hebben ze de kikkers en padden geteld en overgezet naar de andere kant. Daarna prikten ze nog wat vuil om vervolgens weer terug te keren naar hun thuisbasis aan de Donderbergweg. 

Wedstrijd hout zagen
Het bezoek werd afgesloten met een wedstrijdje hout zagen tussen de burgemeester en assistent-medewerker Tim. Het ging even gelijk op, maar Tim wist de boomstam het snelste door te zagen. 
Samen praten de assistent-medewerkers en burgemeester nog wat over het werk, de onverwachte ontmoetingen in het bos met dieren, hoe het is om in de natuur te werken, wat er gedaan wordt als het regent en waarom mensen afval niet meenemen naar huis of in de prullenbak gooien. Daarna zat het bezoek erop. De burgemeester bedankte iedereen en vertrok weer richting het gemeentehuis in Malden. 

 

Ook voor jou interessant

27mrt Nieuws - 27 maart 2023

Andy behaalt diploma Schoonmaker Rollend Materieel


Het afgelopen jaar volgde Andy de praktijkcursus Schoonmaker Rollend Materieel vanuit Werkpost Cleanteam Nijmegen. In deze cursus leerde hij hoe hij de binnenkant van voertuigen nog beter schoonmaakt, maar ook hoe je bijvoorbeeld een juiste schoonmaakhouding aanneemt en wat de verschillende veiligheidssymbolen betekenen. Halverwege de cursus vertelde Andy dat hij al veel geleerd heeft. Onlangs was zijn examen. Hoe is dat examen hem vergaan? Zenuwachtig Andy: “Ik was erg zenuwachtig voor het examen en heb er slecht van geslapen. Gelukkig begon het examen al om 09.30 uur, waardoor ik niet de hele dag hoefde te wachten.” Het examen duurde een uur en in dat uur moest Andy, net als zijn collega’s Stefan en Erik, laten zien wat hij geleerd heeft in de cursus. Andy: “Leermeester Marcel heeft ons geleerd hoe je de bus van boven naar beneden schoonmaakt. Maar ook welke materialen nodig zijn voor bepaalde oppervlakten. Dit heb ik allemaal aan de examinator laten zien.” Geslaagd Andy: “Ook werd mijn werktempo beoordeeld. In het begin van de cursus dacht ik veel na voordat ik echt aan de slag ging. Nu start ik sneller op en doe de werkzaamheden vlot achter elkaar. Dat hebben we in de cursus veel geoefend met als resultaat dat dit een stuk beter gaat.” De examinator beoordeelde de verschillende onderdelen en ongeveer een maand na het examen kwam de uitslag: Andy is geslaagd voor de cursus Schoonmaker Rollend Materieel! Trots Andy: “Ik ben ontzettend trots op mijn diploma, dat landelijk erkend is. Het was een interessante cursus waarin ik veel nieuwe dingen heb geleerd. Ik heb nu een betere schoonmaakhouding, waardoor ik minder last heb van mijn rug. Ook kan ik mijn collega’s goed uitleggen hoe we nog beter schoon kunnen maken, omdat ik de ervaring heb van de cursus en mijn diploma hiervoor behaald heb. Zo kunnen we bij Werkpost Cleanteam Nijmegen zorgen voor nog meer blinkende bussen!” Feest Natuurlijk heeft Andy een feestje gevierd voor het behalen van zijn diploma. Andy: “Thuis heb ik dit met mijn ouders en broer gevierd. Bij Werkpost Cleanteam Nijmegen hebben we een officiële diploma-uitreiking gehad. Daarna hebben we er met elkaar nog een gezellige middag van gemaakt.” Andy, Stefan en Erik, van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma!  Andy, Stefan en Erik waren de eerste deelnemers die de cursus Schoonmaker Rollend Materieel volgden. Binnenkort start een nieuwe groep vanuit Werkpost Cleanteam Nijmegen en Werkpost Cleanteam Bemmel met de cursus Schoonmaker Rollend Materieel. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Werkpost Cleanteam Nijmegen via 06 - 10 96 40 09 | 06 - 10 27 17 65 of cleanteamnijmegen@driestroom.nl.    Lees verder
20mrt Werkpost-Groen-0524 Nieuws - 20 maart 2023

Werkpost Groen: aan de slag in tuin, park en natuur


Kom jij ook leren en werken bij ons? Een gemaaid grasveld, een schone waterkant en onkruidvrije plantsoenen? Het zou zo maar kunnen dat wij hiervoor gezorgd hebben. We pakken namelijk allerlei groenklussen aan als hovenierswerkpost, zowel binnen als buiten Driestroom. Vaak werken we samen met een opdrachtgever, maar we voeren ook particuliere groenklussen uit. Je gaat bij ons altijd buiten in het groen aan de slag, bijvoorbeeld met (bos)maaien, hagen knippen, snoeien, schoffelen, bladblazen en vegen. Kom jij bij ons leren en werken in het groen? Van hark tot bladblazer Samen met je collega’s ga je met hark, bezem, grasmaaier, bladblazer en ander tuingereedschap aan de slag. De ene keer werk je in tuinen van kinderopvang Skar, waar je het gras maait, heggen knipt en borders onderhoudt. De andere keer werk je voor Waterschap Rivierenland of Waterschap Nijmegen en onderhoud je gemalen en dijkmagazijns, raap je zwerfvuil rond wateren of maak je houtwallen. Ook werken we op Landgoed Deelerwoud. Het landgoed is ongeveer 1000 voetbalvelden groot en bestaat hoofdzakelijk uit bos, maar ook uit grasland en akkers. Dus genoeg te doen voor ons! Samenwerking We werken in kleine groepen en er is altijd een werkcoach aanwezig. Als je daaraan toe bent, mag je zelfstandig groenklussen uitvoeren. De werkcoach houdt dan contact met je op afstand. We werken samen met verschillende aanbieders van branche-erkende opleidingen op pre-entree- en entreeniveau. Daarnaast hebben we goede contacten met andere groenondernemingen. Hier kun je eventueel naar doorstromen om te gaan werken in een reguliere baan. We hebben drie opstartplaatsen; in Arnhem, Elst en Nijmegen. Meer lezen over Werkpost Groen? Bekijk dan onze nieuwe flyer! Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Groen? Neem contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou terug. Lees verder
27feb 188_7_Extra-afbeelding_Werkpost-Omroep-Gelderland Nieuws - 27 februari 2023

Werkpost Omroep Gelderland: midden in het hart van de omroep


Kom jij ook leren en werken bij ons? Omroep Gelderland is de regionale publieke omroep van de provincie Gelderland. Vanuit hun pand aan de Rosendaalseweg brengt de redactie van de omroep nieuws. Ook maken ze informatie-, muziek en actualiteitenprogramma’s. Dit doen ze voor een zo groot mogelijke groep Gelderlanders via radio, tv en internet. Midden in deze bedrijvigheid bevindt zich onze werkpost: Werkpost Omroep Gelderland. De werkzaamheden die we voor de omroep doen zijn zeer divers. Onze focus ligt op horeca- en facilitaire werkzaamheden. Bij ons is geen dag hetzelfde!  Soep, salade en broodjes In de kantine van Omroep Gelderland vind je de basis van onze werkpost. Vanuit hier gaan we aan de slag in de kantine, maar ook in de rest van het pand. Elke werkdag maken we lunch voor de medewerkers van Omroep Gelderland. Meestal bestaat dit uit het maken van broodjes, salades en soep. Ook wassen we af, vullen  de koelingen bij en maken deze schoon. En als Omroep Gelderland gasten verwelkomd, zorgen wij dat er een hapje en een drankje klaarstaat. Koffieautomaten, terreinonderhoud en hand- en spandiensten Naast ons werk in de kantine doen we facilitair werk in het hele pand van de omroep. We maken de koffieautomaten schoon, vullen deze bij en zorgen dat er altijd voldoende papier bij de printers ligt. Ook vraagt de omroep ons regelmatig te helpen met hand- en spandiensten, bijvoorbeeld rondom kerst of met evenementen zoals de Vierdaagse en Zwarte Cross. Buiten zijn we eveneens actief bezig. Hier onderhouden we het terrein en we wassen de auto’s van Omroep Gelderland. Je hoeft bij ons dus niet stil te zitten. Er is genoeg te doen! Meer lezen over Werkpost Omroep Gelderland? Bekijk dan onze nieuwe flyer! Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Omroep Gelderland? Neem dan contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou daarna terug.   Lees verder