Driestroom woonlocatie De Gildekamp

09 juni 2021

Driestroom is geschrokken van de ingrijpende gebeurtenis die op donderdag 27 mei heeft plaatsgevonden in de Nijmeegse wijk Gildekamp. In deze wijk is een 62-jarige man dood aangetroffen in zijn woning. Twee verdachten, een 20-jarige man en een 21-jarige vrouw uit de buurt, zijn diezelfde dag aangehouden. Driestroom heeft een woonlocatie in deze wijk, eveneens genaamd “De Gildekamp”. De 21-jarige vrouw ontvangt begeleiding van Driestroom en woont bij deze locatie. De 20-jarige man ontvangt geen begeleiding van Driestroom en woont niet bij Driestroom, hij is geen cliënt van Driestroom. 

We zien en horen het verdriet wat leeft bij betrokkenen en buurtbewoners naar aanleiding van deze gebeurtenis. Ook zien we hun bezorgdheid en ongerustheid. Deze gevoelens spelen ook bij onze collega’s en cliënten van locatie De Gildekamp. Al ruim 25 jaar begeleiden wij mensen met een licht verstandelijke beperking bij woonlocatie De Gildekamp. Dit doen we vanuit professionele kaders. 

Het politieonderzoek loopt momenteel. Ook Driestroom wil weten wat er precies gebeurd is. De 21-jarige vrouw zit in voorlopige hechtenis. Driestroom heeft vanwege de voorlopige hechtenis geen contact meer met haar kunnen hebben. 

Woonlocatie De Gildekamp
Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud. Bij zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg.

Eén van de woonlocaties is De Gildekamp. Deze locatie bestaat uit een aantal woonhuizen verspreid in de wijk. De begeleiding aan de cliënten van de Gildekamp wordt aangeboden vanuit een centrale locatie die nabij in de wijk staat. Ook is er een inloop waar de cliënten terecht kunnen voor een gezamenlijke maaltijd of koffie en thee. 

De cliënten van woonlocatie De Gildekamp hebben een licht verstandelijke beperking, ze hebben een WMO of WLZ indicatie. Op basis daarvan ontvangen ze wekelijks een aantal uur begeleiding van Driestroom. De mate van begeleiding en het aantal uur is passend bij de zorgvraag van de cliënt. Ze worden begeleid met dagelijkse hulpvragen. Voorbeelden hiervan zijn het afhandelen van moeilijke post, het doen van boodschappen of het huishouden. Overdag gaan de cliënten naar een dagbesteding, het werk of zijn thuis.