DROOM! appeltaart verdient Gouden Bekroning

03 mei 2021

DROOM! appeltaart van DROOM! is door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen Bekroond met Goud. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. DROOM! mag de titel de komende 6 maanden voeren voor DROOM! appeltaart.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De lat ligt hoog
Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. DROOM! appeltaart van DROOM! en andere met Goud
Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

DROOM! de Landerij
DROOM! de Landerij is het sociale horeca hart van Landerij De Park in Elst (Gld.) DROOM! de Landerij is een sociale onderneming. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, nieuwkomers of mensen met bijvoorbeeld psychische problemen krijgen hier de kans om zich te ontwikkelen. Professionals uit de horeca en vanuit de zorg begeleiden de assistent-medewerkers. Eén van die professionals is Serge Rübsamen, de banketbakker van DROOM! de Landerij. Hij is ontzettend verrast met de bekroning van de DROOM! appeltaart. “Elke dag maak ik samen met 6 á 7 assistent-medewerkers zo’n 50 appeltaarten. We gaan altijd voor kwaliteit, in alles wat we doen en wat de reden ook is. Meedoen aan deze bekroning betekent dat je niet weet wanneer de keurmeester komt. De dag dat de keurmeester kwam hadden we minder appeltaarten gemaakt dan normaal. Er was minder te kiezen om te laten keuren. Maar eigenlijk maakte dat voor ons niet uit. Kwaliteit, dat is waar we voor gaan. Dankzij de titel weten we dat de appeltaart zoals we hem nu maken goed is en zo houden we de taart dus ook.”

Voor de banketbakker is de titel heel belangrijk. De assistent-medewerkers wisten dat we opgingen voor de bekroning. Het behalen van de titel zorgde voor verschillende reacties. “De ene assistent-medewerker was enthousiast, de andere keek alleen even op en ging daarna lekker aan het werk. Het is een uitdaging om met deze doelgroep zo’n hoog kwalitatief product te maken. Maar we kunnen het! We zijn een goed team.”

Het Nederlands Bakkerij Centrum
Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.