Feestelijke opening nieuwe woonlocatie La Verna

10 juli 2023

Vrijdag 7 juli vierden we samen met Talis, Hendriks Bouw en LuciVer de oplevering van het nieuwe La Verna. Op de plek van het oude La Verna wonen in totaal 90 mensen in het nieuwe woonzorgcomplex: 70 bewoners van LuciVer en 20 bewoners van Driestroom. De bijzondere openingshandeling werd vrijdagmiddag verricht door moeder en zoon.

Een groot deel van de bewoners verzamelde zich bij de hoofdingang van het nieuwe La Verna. Vanuit de schaduw genoten de kersverse bewoners van een hapje, een drankje en muziek van Driestroomband Jukebox. Het nieuwe La Verna werd symbolisch geopend door moeder en zoon, bewoners van LuciVer en Driestroom. In het bijzijn van wethouder Gerrits knipten zij samen het lintje door. En werd het project na drie jaar afgesloten.

Samenwerken aan woonzorgopgaven
Door wonen en zorg hier te combineren dragen we bij aan een plek waar mensen met plezier wonen” aldus Ronald Leushuis, bestuurder bij Talis. “Ik ben dan ook erg trots dat de samenwerking tussen de partijen erg soepel is verlopen, met dit nieuwe La Verna als prachtige eindresultaat.”

Niet alleen tijdens de bouw en ontwikkeling trekken de partijen samen op om passende zorg te bieden aan de bewoners van La Verna. In het nieuwe La Verna wonen zorgorganisaties LuciVer en Driestroom samen. Hans van Gestel, Lid Raad van Bestuur Driestroom: “Door hier samen te wonen met LuciVer kunnen we veel van elkaar leren. Dit draagt bij aan het plezierig wonen in dit prachtige gebouw.”  

Geen standaardoplossingen
Samen met architect Frank van de Looi en aannemer Hendriks Bouw en Ontwikkeling keek Talis verder dan de standaardoplossing. Met grotere appartementen, betere ventilatie en een mooie tuin zorgen de partijen er samen voor dat de bewoners een fijne plek hebben waar ze zich thuis voelen. “Onze bewoners wonen hier natuurlijk omdat ze zorg nodig hebben. Maar we vinden het erg belangrijk dat ze hier ook fijn wonen” geeft Rob van Dam, bestuurder bij LuciVer aan.

Sloop en nieuwbouw

In twee fases werd het nieuwe woonzorgcentrum gebouwd. Door in twee fases te bouwen konden de bewoners na afronding van fase één verhuizen naar het nieuwe complex. Vervolgens werd het oude La Verna gesloopt en kon daarna gestart worden met fase 2. Deze fase werd in 2023 afgerond, waarna de nieuwe bewoners van Driestroom verhuisden naar hun nieuwe woningen. 

Werken bij La Verna
Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carriere? Ga aan de slag als begeleider bij La Verna. Bekijk hier de vacature.

    

Ook voor jou interessant

18mei IMG_0881 Nieuws - 18 mei 2023

Nieuwbouw groepswonen Oude Weurtseweg in Nijmegen


Op de voormalige locatie van de Van Mameren fabriek in Nijmegen bouwen we een nieuwe woonvoorziening voor volwassenen (20 – 70 jaar) met een licht tot matige verstandelijke beperking. Een plek waar je kunt genieten van het groepswonen met veel aandacht voor kleinschaligheid, huiselijkheid en gezelligheid. We verwachten dat deze nieuwe studio’s vanaf half november 2023 te bewonen zijn. Groepswonen in Nijmeegse wijk Een plek waar je samen leeft en kunt genieten van het groepswonen. Vanuit de centrale keuken wordt dagelijks gekookt en in de woonkamer ontmoet je andere bewoners. En iedere studio (30 m2) heeft eigen sanitair. Deze nieuwe locatie ligt in een rustige woonwijk dichtbij het centrum van Nijmegen. Wat bieden wij de toekomstige bewoner? Woonvorm Oude Weurtseweg biedt 24-uurs zorg met nabijheid van begeleiding en is bedoeld voor mensen die moeite hebben om hun hulpvraag uit te stellen. Wil je meer weten over deze nieuwe woonlocatie in Nijmegen? Lees dan verder op onze nieuwbouwpagina.    Lees verder
11mei Foto-2-voorkant-flyer-Ellis Nieuws - 11 mei 2023

Driestroom en Talis werken samen aan betekenisvol wonen in de wijk


In de nieuwe woonwijk in Nijmegen-Noord realiseren we appartementen voor volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking. Bijzonder aan deze nieuwe locatie is dat mensen met en zonder ondersteuningsvraag samen leven, naar elkaar omkijken en een goede buur voor elkaar zijn. Dit project is een nauwe samenwerking tussen woningcorporatie Talis en Driestroom. We verwachten dat deze nieuwe appartementen eind 2023 klaar zijn. Wonen op jouw manier Een wijk waarin mensen vanuit hun mogelijkheden bijdragen aan de leefbaarheid en voor elkaar kunnen klaarstaan. Driestroom, Talis en ondernemers in de wijk creëren samen kansen om naast een fijne woonplek ook een plek te bieden voor betekenisvol ontmoeten, invulling van de dag, werk en vrije tijdsbesteding.  “Zo bouwen we samen aan een inclusieve omgeving waar iedereen zich thuis voelt en mensen minder afhankelijk zijn van alleen professionele zorg.” Hans van Gestel, Lid Raad van Bestuur Driestroom. Benieuwd naar deze nieuwe woonlocatie in Nijmegen-Noord? Lees dan meer op onze nieuwbouwpagina.      Lees verder