Guus helpt zijn gasten weer

28 juni 2021

Het is een zonnige woensdagmiddag in juni, het terras van lunchroom Bijzonder Genieten in Beuningen zit aardig vol. Eindelijk weer. Na maanden te zijn gesloten kunnen de assistent-medewerkers en Guus van Haren weer doen waar ze goed in zijn: gasten helpen en hen een leuke dag bezorgen. 

Guus van Haren werkte sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar weer in de zorg en sinds afgelopen oktober bij Driestroom. Sinds eind april helpt hij zijn gasten weer bij Bijzonder Genieten. “Het terras ging weer deels open. We hadden alles klaar staan, de keuken was spik en span, de voorraadkasten waren tot de nok toe gevuld en toen…werd het slecht weer. We hebben in het begin best veel derving gehad, veel producten hebben we helaas moeten weggooien. Het was ook weer even zoeken. Hoeveel broden bakten we per dag? Hoeveel eieren kookten we? We waren er echt helemaal uit”, vertelt Guus. Ondanks dat ze blij waren dat ze weer open konden waren de eerste twee weken ook frustrerend. “Als het regent wil je de parasols niet open hebben staan, want dan is de kans groot dat je ze nat moet inpakken met het risico dat ze gaan schimmelen. Maar ja, ik kon en wilde niet anders. Mijn gasten moesten hoe dan ook droog zitten.” Bijzonder genieten, terug in de zorg, coronacrisis, Driestroom

Naast de gasten waren ook de assistent-medewerkers blij dat ze weer open gingen. Al was het ook voor hen wennen. Al die maanden kwamen de zeven assistent-medewerkers bijna allemaal gewoon naar Bijzonder Genieten. Guus en zijn team verzonnen verschillende activiteiten om hun assistent-medewerkers een zinvolle dag te bezorgen. En dan ineens zijn er weer gasten om voor te zorgen. “Ja, dat was wel weer even schakelen. De ene collega pakte het beter op dan de andere collega. In het begin hebben we ze een-op-een begeleid. Maar ik ben hartstikke trots op hoe het team het doen”, vertelt Guus. “Het is gewoon fantastisch om weer samen te doen waar we goed in zijn! We hopen dat we nog een mooie zomer tegemoet gaan waarin we veel gasten kunnen verwelkomen”, besluit Guus. 

Toppers gezocht! 

Bijzonder Genieten zoekt enthousiaste collega’s! Kun jij overweg met een  dienblad en vind je het leuk om gasten te bedienen? Wil jij op een dag wel enkele kilometers lopen en ondertussen genieten van het zonnetje? Neem contact op met Guus van Haren, mail naar info@bijzonder-genieten.nl of bel 024-206 0403. 

 

 

 

Ook voor jou interessant