John van Driestroomband Jukebox zingt mee met Pater Moeskroen

20 september 2021

John Bervoets uit Wijchen is al 13 jaar zanger bij Driestroomband Jukebox. John: “Het publiek vermaken, een feestje bouwen en dat je overal komt, is het leukste aan zanger zijn. Maar bruiloften zijn het allerleukst, want dan krijg je vaak complimenten.”

Assistent-beheerder bij ‘t Mozaïek
John herinnert zich zijn begindagen bij ’t Mozaïek nog goed. Als medewerker van de afdeling Dienstverlening was hij een van de eersten die het pand betrokken. “Allemaal betonnen vloeren, dat was me een stofzooi,” vertelt hij met glunderende ogen. Na een uitstapje bij de houtwerkgroep komt John terug in ’t Mozaïek als zanger bij Jukebox. Naast zijn functie als zanger, zoekt John samen met begeleider Peter nog naar een andere functie. Hij wordt assistent-beheerder bij ’t Mozaiek zelf en zit daar goed op z’n plek.

Vrijwillig
“Je komt leuke mensen tegen en mijn collega’s zijn ook allemaal zo aardig. Dat maakt het werk fijn,” vertelt John. Dat John enthousiast is over zijn werk blijkt als hij zichzelf vrijwillig aanbiedt om te helpen bij de op- en afbouw van het nieuwe Zomertheater. Op zeven zaterdagen sjouwt en bouwt hij met tomeloze inzet mee van begin tot eind met als beloning het bekijken van de voorstellingen. Na een van de eerste shows vertelt hij zijn collega’s over zijn liefde voor Pater Moeskroen en dat hij het zo geweldig vindt dat hij hen live gaat zien. Zijn collega’s aarzelen geen moment en zoeken succesvol contact met de band: John mag het lied ‘Laat maar waaien’ meezingen met de immer populaire feestband. 

Meezingen met Pater Moeskroen
Pater Moeskroen krijgt veel meezingverzoeken en daar gaan ze nooit op in. “Dat is simpelweg niet te doen,” vertellen de bandleden. “Dan komen we zelf niet meer aan zingen toe”. Het relaas van ’t Mozaïek was echter dermate bijzonder dat ze het voor deze ene keer toestonden. En daar waren ze helemaal niet rouwig om. “Wat een professionaliteit,” roemden ze John, “een echte zanger met veel ervaring, dat hoor en zie je zo!” John is op zijn beurt enorm te spreken over de Paters: “Hoe zij het publiek meekrijgen, dat is echt geweldig. Nu weet ik ook beter hoe ik dat kan doen.” Als we navragen hoe dan precies, lacht hij eerst mysterieus, alsof hij zijn geheim niet prijs wil geven. Dan zegt hij stellig: “Gewoon zeggen dat ze mee moeten doen. En dan doen ze het ook!” 

     John---Pater-Moeskroen-2

Bericht: 't Mozaïek Wijchen