Open dag bij Huis van de Wijk Triade & Theater Klare Taal op 14 mei

19 april 2022

Op zaterdag 14 mei openen Huis van de Wijk Triade & Theater Klare Taal hun deuren. Iedereen is van harte welkom om tussen 10.00 uur en 14.00 uur een kijkje te komen nemen aan de Prins Hendrikstraat 7 in Elst. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder van Gemeente Overbetuwe opent deze dag. Kom je ook?

Activiteiten

Tijdens de open dag zijn er vele activiteiten te doen. Volg een van de creatieve workshops zoals stempelen, kleien, de Boem Tsjak slagwerk workshop of dans en theater maken. Doe mee aan de loterij en geniet ondertussen van hapjes en drankjes uit eigen keuken. Huis van de Wijk Triade verkoopt tijdens de open dag eigen gemaakte producten, het ruilpunt van Krijg de Kleertjes (gevestigd in Huis van de Wijk Triade) is open en voor kinderen is er ook genoeg te doen. Zij kunnen zich uitleven op het springkussen of laten schminken in de schminkhoek.

Huis van de wijk Triade

Driestroom-7983Huis van de Wijk Triade is een werkpost van Driestroom. De assistent-medewerkers van Huis van de Wijk Triade maken hier onder meer keramieken schaaltjes, controleren puzzels voor 2Switch en werken bij kledingruilpunt Krijg de Kleertjes. Huis van de Wijk Triade heeft haar deuren geopend voor de buurt en andere organisaties, waarbij ontmoeting het sleutelwoord is. De verhuizing van Theater Klare Taal naar Huis van de Wijk Triade per 1 maart sluit hier naadloos bij aan.

Theater Klare Taal

Theater Klare Taal, een samenwerking tussen ArtEZ en Driestroom, heeft in Huis van de Wijk Triade een eigen ruimte, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het maken van theater. Het theatergezelschap bestaat uit vijftien spelers met een verstandelijke beperking en/of ondersteuningsvraag, die op zoek zijn naar bijzondere, kwetsbare en kunstzinnige vertalingen van wat ze denken, voelen en dagelijks meemaken. De uitkomsten hiervan laten zij zien in inspirerende voorstellingen in en buiten het theater. 

Praktische informatie

Wat: Open dag Huis van de Wijk Triade & Theater Klare Taal
Wanneer: Zaterdag 14 mei 2022
Waar: Prins Hendrikstraat 7, 6661 XL Elst
Tijd: 10.00 uur - 14.00 uur

 

DS_OPEN-DAG-14MEI22-05_Online  DS_OPEN-DAG-14MEI22-05_Online2

 

 

 

Ook voor jou interessant

12apr Nieuws - 12 april 2022

Theater Klare Taal presenteert Orpheus & Eurydice op 2 juni in 't Mozaïek Wijchen


Op donderdag 2 juni speelt Theater Klare Taal haar voorstelling ‘Orpheus & Eurydice’ in ’t Mozaïek in Wijchen. Samen met theatergezelschap Reisgenoot en hun voorstelling ‘Golven zo hoog’ zorgen ze samen voor een avondvullend programma. Het wordt een bijzondere avond met twee speciale voorstellingen, ieder met hun eigen verhaal, ieder met hun eigen inclusiviteit en diversiteit, ieder met hun eigen publiek, of toch niet? Deze avond brengt diverse werelden samen en vormt zeker aanleiding tot bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken en unieke ervaringen. Theater Klare Taal Theater Klare Taal is een theatergezelschap met spelers waarvan sommigen al bijna tien jaar podiumervaring hebben opgebouwd. Deze spelers, allen met een verstandelijke beperking, hebben zich tot doel gesteld bijzonder, eigen en meeslepend theater te maken voor ieder die daarvan houdt. De spelersgroep bestaat uit 14 vaste spelers en begeleiders en worden soms ondersteund door stagiaires van de HAN of van ArtEZ. Orpheus en Eurydice Orpheus en Eurydice is een bewerking van het oude Griekse verhaal over de halfgod Orpheus en de nimf Eurydice. De beide geliefden verliezen elkaar wanneer Eurydice door de beet van een slang in de Onderwereld terecht komt. Orpheus gaat haar zoeken en weet haar uiteindelijk weer mee te krijgen naar de werkelijke wereld. Door een moment van twijfel houdt Orpheus zich niet aan de afspraak van Hades, de meester van de Onderwereld, en verliest hij voor de tweede keer zijn lief. Theater Klare Taal verbeeldt dit tragische liefdesverhaal in een montage-voorstelling. De hoofdrollen worden door meerdere spelers vertolkt waardoor er een bijzonder schouwspel ontstaat met een prettige afwisseling tussen solisten en het ensemble. Lees hier meer over Theater Klare Taal en hun voorstelling Orpheus & Eurydice. Wil je deze bijzondere avond bijwonen en genieten van twee theatervoorstellingen? Dat kan! Tickets zijn verkrijgbaar voor € 17,50 p.p. inclusief pauzedrankje en te bestellen via: www.mozaiekwijchen.nl/theater/voorstellingen. Lees verder
23feb logoklaretaal-(1) Nieuws - 23 februari 2022

Theater Klare Taal verhuist naar Huis van de Wijk Triade in Elst


Per 1 maart verhuist Theater Klare Taal van Arnhem naar Elst. Het theatergezelschap neemt haar intrek in Huis van de Wijk Triade aan de Prins Hendrikstraat, midden in Elst Noord. Hier heeft Theater Klare Taal een eigen ruimte, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het maken van theater. Voor de toekomst biedt deze ruimte eveneens mogelijkheden om voorstellingen te spelen, publiek uit te nodigen, zelf decor te maken en een licht- en geluidsplan te bouwen.   Bijzondere theater-, dans- en muziekvoorstellingen  Theater Klare Taal maakt bijzondere theater-, dans- en muziekvoorstellingen. Het theatergezelschap bestaat uit vijftien spelers met een verstandelijke beperking en/of ondersteuningsvraag, die op zoek zijn naar bijzondere, kwetsbare en kunstzinnige vertalingen van wat ze denken, voelen en dagelijks meemaken. De uitkomsten hiervan laten zij zien in inspirerende voorstellingen in en buiten het theater.   Samenwerking Driestroom en ArtEZ  ArtEZ en Driestroom hebben zich uitgesproken om een langdurige samenwerking aan te gaan. Door middel van een convenant hebben ze zich tot elkaar gecommitteerd. De spelers van Theater Klare Taal worden op het gebied van theater, muziek en dans ondersteund door kunstenaars van ArtEZ. Professionals van Driestroom begeleiden de spelers op persoonlijk vlak. Deze samenwerking maakt het mogelijk dat spelers met een verstandelijke beperking en/of ondersteuningsvraag toegang krijgen tot het maken van kunst.  Huis van de Wijk Triade Elst  Huis van de Wijk Triade is één van de oudste dagbestedingslocaties van Driestroom. Van oudsher is Triade een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. De laatste jaren is er een duidelijke transitie gaande. Gevoed door de veranderende maatschappelijke omstandigheden heeft Triade haar deuren geopend voor de buurt en andere organisaties, waarbij ontmoeting het sleutelwoord is. De komst van Theater Klare Taal naar Huis van de Wijk Triade sluit hier naadloos bij aan.    Zodra mogelijk nodigen we iedereen van harte uit om kennis te komen maken met Theater Klare Taal en elkaar te ontmoeten in Huis van de Wijk Triade. Volg de ontwikkelingen via: www.theaterklaretaal.nl.   Lees verder