Ronald is een harde werker

08 juni 2022
“Ik wou dat er meer jongens zoals Ronald bij de Albert Heijn werken. Ronald is een harde werker, enthousiast en altijd vrolijk en ontzettend klantvriendelijk. Daar kunnen veel collega’s nog wat van leren!”, vertelt Dennis. Dennis (36 jaar) werkt al 21 jaar bij de Albert Heijn in Elst. Al 16 jaar is hij het vaste werkmaatje van Ronald.  

“Ik had geen enkele ervaring met de doelgroep. Eigenlijk ben ik er vanzelf ingerold. Een andere collega begeleidde Ronald eerst maar dat was maar een deel van de dag, het andere deel nam ik voor mijn rekening. Toen die collega wegging bij de Albert Heijn nam ik de volledige begeleiding vanzelfsprekend over”, vertelt Dennis.  

Ronald (58 jaar) woont bij De Zuiling, een woonlocatie van Driestroom. Al meer dan 30 jaar werkt hij bij de Albert Heijn in Elst. Het duo trekt de hele werkdag van Ronald, van 09:00 uur tot 15:30 uur, met elkaar op. “In het begin was het wel lastig want je verstaat Ronald niet zo goed. En soms is hij wat drukker maar nu weet ik inmiddels wel dat dit een reden heeft. Bijvoorbeeld dit interview en dat hij op de foto gaat, dat vindt hij leuk maar daar is hij ook gespannen over. Ik probeer hem dan te kalmeren.”  

Ronald zelf straalt van oor tot oor en steekt zo af en toe zijn duim omhoog. “Het is ook heel leuk om met hem samen te werken. Hij is een heel makkelijk persoon om mee te werken want ja, hij doet eigenlijk alles wat je zegt. Hij is ook altijd vrolijk en als hij niet vrolijk is dan is er wat aan de hand. Meestal heeft dit te maken met familieomstandigheden. Dan komt ie helemaal overstuur hier binnen. Op dat moment is het werk ook niet belangrijk, dan gaan we eerst even achter zitten en drinken we een bak koffie. Het werk komt dan wel”, vertelt Dennis.  

Goede vrienden 
De mannen hebben elkaar buiten het werk ook gevonden. “We zijn ook goede vrienden geworden. Elk jaar neem ik Ronald, samen met een oud-collega, mee op stap. Naar de Efteling, de dierentuin, noem het maar op. Dat is gewoon leuk. En hij nodigt mij ook altijd uit voor zijn verjaardag, natuurlijk ga ik dan want hij wil gewoon een cadeautje van mij”, vertelt Dennis lachend. Hoe Dennis met Ronald omgaat blijft ook bij de klanten niet onopgemerkt. “Ze complimenteren mij ook hiervoor. Maar het is helemaal niet ingewikkeld hoor, hij is gewoon heel makkelijk.”  

De telefoon gaat en Dennis neemt op: “Oh, de vracht is er al, we komen eraan. De vrachtwagen is wat aan de vroege kant maar dat komt mooi uit, dan kan Ronald mij mooi nog even helpen met lossen voordat hij naar huis gaat.” En zo gaan de mannen weer aan het werk en als het aan hun beiden ligt blijven ze dit nog lang zo samen doen.  

Ook voor jou interessant

23mei De Zuiling Ronald en Dennis Nieuws - 23 mei 2022

Ronald hoort bij Albert Heijn Elst


Een inclusieve samenleving is een samenleving waarin iedereen kan en mag meedoen. Onze cliënten wonen in de wijk, sporten bij de lokale sportvereniging en werken bij de supermarkt in het dorp. Ze doen mee! Trots zijn we hier niet op, want dit is toch de normaalste zaak van de wereld?!  Ronald (58 jaar) is een echte Elstenaar. Geboren in het Arnhemse, omdat daar het ziekenhuis was, maar getogen in Elst. Lang woonde hij bij zijn ouders. Totdat zijn vader overleed en het voor zijn moeder te zwaar werd. De toen 40plusser verhuisde naar De Zuiling, een woonlocatie van Driestroom. Maar de medewerkers en bewoners van De Zuiling kenden Ronald al veel langer. Want Ronald werkt al meer dan 30 jaar bij de Albert Heijn in Elst.  Meedoen “Iedereen kent Ronald. Fietsen of lopen we door de wijk, de een na de ander steekt de hand omhoog en groet Ronald. Hij is wel heel bekend hier in het dorp”, vertelt begeleider Irene Vos. Drie dagen per week werkt Ronald bij de Albert Heijn. “Ik vul de diepvries, flessenband, rijd met de karretjes en help bij het laden en lossen. Alles is leuk”, vertelt Ronald met een grote glimlach op zijn gezicht. Hij weet precies wat hij moet doen als hij met zijn werkdag begint.  Dennis is zijn vaste maatje bij de supermarkt. Hij is nooit ver weg van Ronald en helpt hem bij zijn werkzaamheden. Behalve een werkmaatje is Dennis ook een vriend van Ronald, zo voelt dat voor hem. “Dennis neemt Ronald wel eens mee naar een voetbalwedstrijd en hij slaat ook geen verjaardag over. Zo ontzettend mooi om te zien”, vertelt Irene.  Ronald hoort er echt bij. Is er een borrel, een feestje of iets anders gezelligs? Ronald wordt altijd uitgenodigd én is er ook altijd bij. Want van dansen en gezelligheid, daar houdt hij wel van. “Het personeel van de Albert Heijn zou laatst gaan wokken. Ronald zou meegaan maar had corona waardoor hij niet meekon. Het wokken werd volgens Ronald afgezegd en hij had begrepen dat er een nieuwe datum zou worden gepland. Mooi toch”, vertelt Irene.  Weekend Naast maandag en dinsdag werkt Ronald ook op vrijdag bij de Albert Heijn. En dan heeft hij weekend, zou je denken. “Wat ga je doen als je vrij bent?”, vraagt Irene aan Ronald. Ronald antwoordt: “Naar de Albert Heijn om snoepjes te kopen”. “Dat is toch mooi hè dat hij dat kan doen van zijn eigen zakgeld. Soms blijft Ronald wel wat langer weg, dan is het mooi weer en dat zit Ronald op het dakterras met de jongens”, vertelt Irene lachend. En als Ronald niet bij de supermarkt te vinden is dan staat ie op of langs het voetbalveld van voetbalvereniging Spero, zijn andere hobby. Waar ze hem ook allemaal kennen.  Weetje, Ronald hoort gewoon in Elst! Dat de diepvries bij de Albert Heijn nog maar lang gevuld mag worden door Ronald.  Lees verder