Theater Klare Taal presenteert Orpheus & Eurydice op 2 juni in 't Mozaïek Wijchen

12 april 2022

Op donderdag 2 juni speelt Theater Klare Taal haar voorstelling ‘Orpheus & Eurydice’ in ’t Mozaïek in Wijchen. Samen met theatergezelschap Reisgenoot en hun voorstelling ‘Golven zo hoog’ zorgen ze samen voor een avondvullend programma. Het wordt een bijzondere avond met twee speciale voorstellingen, ieder met hun eigen verhaal, ieder met hun eigen inclusiviteit en diversiteit, ieder met hun eigen publiek, of toch niet? Deze avond brengt diverse werelden samen en vormt zeker aanleiding tot bijzondere ontmoetingen, mooie gesprekken en unieke ervaringen.

Theater Klare Taal

Theater Klare Taal is een theatergezelschap met spelers waarvan sommigen al bijna tien jaar podiumervaring hebben opgebouwd. Deze spelers, allen met een verstandelijke beperking, hebben zich tot doel gesteld bijzonder, eigen en meeslepend theater te maken voor ieder die daarvan houdt. De spelersgroep bestaat uit 14 vaste spelers en begeleiders en worden soms ondersteund door stagiaires van de HAN of van ArtEZ.

Orpheus en Eurydice

Orpheus en Eurydice is een bewerking van het oude Griekse verhaal over de halfgod Orpheus en de nimf Eurydice. De beide geliefden verliezen elkaar wanneer Eurydice door de beet van een slang in de Onderwereld terecht komt. Orpheus gaat haar zoeken en weet haar uiteindelijk weer mee te krijgen naar de werkelijke wereld. Door een moment van twijfel houdt Orpheus zich niet aan de afspraak van Hades, de meester van de Onderwereld, en verliest hij voor de tweede keer zijn lief.

Theater Klare Taal verbeeldt dit tragische liefdesverhaal in een montage-voorstelling. De hoofdrollen worden door meerdere spelers vertolkt waardoor er een bijzonder schouwspel ontstaat met een prettige afwisseling tussen solisten en het ensemble.

Lees hier meer over Theater Klare Taal en hun voorstelling Orpheus & Eurydice.

Wil je deze bijzondere avond bijwonen en genieten van twee theatervoorstellingen? Dat kan! Tickets zijn verkrijgbaar voor € 17,50 p.p. inclusief pauzedrankje en te bestellen via: www.mozaiekwijchen.nl/theater/voorstellingen.