Waren deze werkplekken maar eerder op mijn pad gekomen

30 augustus 2023

‘We kunnen Monique hier echt niet meer missen,’ aldus Ramon van der Meer, beheerder van Multifunctioneel Centrum Maldensteijn. Monique Hilkes werkt nu ruim een jaar in de bar bij Maldensteijn. Ook werkt ze bij Zorgcentrum Malderburch in de huishouding. Monique: “Ik vind het een feest om bij Maldensteijn en Malderburch te werken.”

Een nieuwe baan
Monique heeft jaren in de huishouding bij diverse zorgorganisaties in regio Nijmegen gewerkt via Werkbedrijf Rijk van Nijmegen. Helaas werd de werkdruk steeds hoger en was er geen mogelijkheid voor rustiger werk. Hierdoor moest Monique op zoek naar ander werk. Tijdens haar zoektocht kwam ze in contact met trajectcoach Susan Beurskens van Driestroom. Zowel Monique als Susan hadden contacten bij Zorgcentrum Malderburch, een plek waar Monique graag wilde werken. Deze contacten vielen samen met als resultaat dat Monique sinds vorig jaar juli bij Zorgcentrum Malderburch werkt in de huishouding, waar ze de zorgmedewerkers ondersteunt bij het schoonmaken van de kamers van bewoners.

Snel beklonken
Monique: “Ik voelde dat ik meer in mijn mars had dan twee dagen per week schoonmaken. Daarom zijn we met Multifunctioneel Centrum Maldensteijn in gesprek gegaan om te kijken wat ik daar zou kunnen doen. Als proef kon Monique hier drie maanden werken. Echter was het na één week al beklonken dat ze langer kon blijven. Susan: “Door haar goede werk heeft Monique laten zien dat ze niet meer zonder haar kunnen. Mooi om te zien!” Monique: “Bij Maldensteijn neem ik bestellingen op en serveer deze uit. Ook verzorg ik de koffie en thee bij de ouderengroep op dinsdag en bij het bridgen op donderdag. Wat dit zo leuk maakt? Dat mensen blij zijn met jouw kopje koffie en dat je even een praatje kunt maken. En dat ik geleerd heb om het grote koffiezetapparaat te bedienen. Ook mag ik mijn zelfgemaakte kaarten hier verkopen. Dat vind ik helemaal top.” 

Monique_Malderburch-(1)Initiatief nemen
Monique: “Ik heb fijne collega’s. Ze nemen altijd de tijd voor me om dingen rustig uit te leggen.” In het begin vond Monique het nog wel eens lastig om iets aan te geven bij haar collega’s of leidinggevende. Inmiddels niet meer. Monique: “Bij Zorgcentrum Malderburch stofzuigde ik een tijd op dezelfde afdeling. Dat vond ik maar saai worden. Dit besprak ik met Susan om te overleggen hoe ik dat het beste kon aangeven. Maar eigenlijk heb ik helemaal niet op dat gesprek met Susan gewacht en heb ik het gewoon zelf aangegeven. Hierdoor werk ik nu elke drie weken op een andere afdeling en doe ook andere schoonmaakwerkzaamheden. Dit vind ik veel fijner.”

Met plezier naar het werk
Monique: “Waren deze werkplekken maar eerder op mijn pad gekomen. Ik ga nu elke dag met plezier naar mijn werk. De werkdruk is eraf en dat geeft mij veel lucht.” Ook de ouders van Monique, waar Monique regelmatig mee een dagje uit gaat, zijn blij dat hun dochter weer goed in haar vel zit: “We hebben eindelijk onze Monique weer terug!”

Zorgcentrum Malderburch en Multifunctioneel Centrum Maldensteijn hebben een nauwe samenwerking met Dagcentrum Maldensteijn, onderdeel van Driestroom. Dagcentrum Maldensteijn is gevestigd in het gelijknamige multifunctioneel centrum en bij Zorgcentrum Malderburch is Werkpost Malderburch (ook van Driestroom) actief. Hier kunnen assistent-medewerkers in het groen, in de keuken of in de schoonmaak werken. Zoals Monique doet. Zij krijgen begeleiding van een Driestroom trajectcoach of vanuit Dagcentrum Maldensteijn. Momenteel zijn er bij Werkpost Malderburch diverse vacatures voor assistent-medewerkers zoals werkzaamheden in de tuin en bij de facilitaire dienst. Bij de facilitaire dienst neem je pakketten met zorgartikelen aan en brengt deze naar de juiste afdeling om ze daar op te bergen in het magazijn. Wil jij leren en werken op deze betekenisvolle werkplek? Neem dan contact met ons op via 0481-375555 of driestroomincontact@driestroom.nl. 

 

Ook voor jou interessant

28aug Nieuws - 28 augustus 2023

Kompas Mengelmoes start eigen leerwinkel


Vandaag is Kompas Mengelmoes, in franchisevorm aangesloten bij Driestroom, gestart met een eigen leerwinkel aan Willemsweg 19 in Nijmegen. Het pand waarin zij tot augustus zaten, werd gesloopt, waardoor ze op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Dat is Willemsweg 19 geworden. Deze nieuwe plek biedt veel mogelijkheden, waaronder het beginnen van een eigen leerwinkel. Elke maandag, dinsdagmiddag, woensdag en donderdagochtend is de leerwinkel geopend voor publiek. De assistent-medewerkers en vrijwilligers van Kompas Mengelmoes leren en werken hier elke doordeweekse dag.  Open atelier Kompas Mengelmoes biedt creatieve dagbesteding aan volwassenen met een arbeidsmatig karakter. Assistent-medewerkers en vrijwilligers maken duurzame, unieke en maatschappelijke producten. Denk hierbij aan sleutelhangers, tassen en schorten. Angela Kilkens, oprichtster van Kompas Mengelmoes, vertelt: “Deze producten kunnen de assistent-medewerkers en vrijwilligers nu ook verkopen in onze leerwinkel. Je kunt het zien als een open atelier, waar mensen leren om te werken en waar zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd is er veel interactie met elkaar en met de klanten. Naast het winkelgedeelte is er ook een huiskamer waar ontmoeten voorop staat en waar handwerkvaardigheden eigen worden gemaakt, zoals macramé, breien, haken, punniken, naaien etc. De mensen doen bij ons werkervaring op, zijn creatief bezig en werken mee aan diverse opdrachten.” Midden in de wijk De leerwinkel bevindt zich midden in het Willemskwartier. Angela: “Al veertien jaar lang zetten wij ons in voor kwetsbare burgers. Op onze nieuwe locatie zijn we goed zichtbaar en hebben een prominente en permanente plek in de wijk. Mensen uit de wijk kunnen altijd bij ons binnenlopen. Onze deur staat voor iedereen open. We hopen dat onze leerwinkel drempelverlagend is en dat velen ons weten te vinden. We kunnen daarnaast snel schakelen, omdat we meedoen aan de pilot indicatievrije dagbesteding. Dit betekent dat alle inwoners uit Nijmegen zich zonder indicatie kunnen melden bij ons om deel te nemen aan onze dagbesteding.” Ben je benieuwd naar de nieuwe leerwinkel van Kompas Mengelmoes? Kom dan gerust een keer langs bij Willemsweg 19 in Nijmegen. Je bent van harte welkom! Benieuwd welke producten er allemaal gemaakt worden? Of wil je meer weten over Kompas Mengelmoes? Neem dan een kijkje op: www.kompasmengelmoes.nl.    Lees verder
07jun Theater_voorkant Nieuws - 07 juni 2023

Theater Klare Taal - Een soort van liefdesverhaal over een boot, een droom en de kus van een prins


Op vrijdag 22 september speelt Theater Klare Taal de première van hun nieuwe voorstelling ‘Een soort van liefdesverhaal over een boot, een droom en de kus van een prins’ in ’t Mozaïek in Wijchen. De voorstelling gaat op deze dag om 20.15 uur officieel in première. Daar wil jij toch ook bij zijn?  Het verhaal Hoe zou het zijn als al je dromen uit zouden komen? Zou je dan varen op een zelfgebouwd schip op zee, ben je een miljonair die strooit met geld of ben je een filmster die optreedt voor duizenden gillende fans? Of zou je dan iemand zijn die je nu nog niet bent maar misschien wel zou kunnen worden?  Dit verhaal start bij het hebben van een droom en deze proberen te verwezenlijken. En dit kan natuurlijk alleen maar als alles om je heen klopt. Dat je de ruimte hebt om te dromen, er iemand is die je ondersteunt en er van je gehouden wordt.  In deze voorstelling laten we zien hoe krachtig liefde is en hoe mooi het is om te mogen dromen. Over Theater Klare Taal Theater Klare Taal is een theatergezelschap uit Elst. Bij theater Klare Taal spelen 15 acteurs en actrices met een (licht) verstandelijke beperking aan presentaties, performances en voorstellingen over alles wat hen bezighoudt en wat er in de wereld speelt. Onze voorstellingen zijn beeldend en muzikaal en zijn te volgen voor iedereen tussen de 6 en 106 jaar. Theater Klare Taal is onderdeel van Driestroom en werkt samen met Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ uit Arnhem. Sinds 2022 is Theater Klare Taal het huistheatergezelschap van Theater ’t Mozaïek in Wijchen. 10 jaar Theater Klare Taal Dit jaar bestaat Theater Klare Taal 10 jaar. Een mooie mijlpaal! In november wordt dit groots gevierd met allerlei activiteiten. De première van de voorstelling ‘Een soort van liefdesverhaal over een boot, een droom en de kus van een prins’ vormt de start van de feestelijkheden rondom het 10-jarig jubileum van Theater Klare Taal. Wil jij ook bij de première van ‘Een soort van liefdesverhaal over een boot, een droom en de kus van een prins’ zijn? Bestel dan snel je kaarten! Wanneer: Vrijdag 22 september 2023 Tijd: 20.15 uur Waar: Theater ’t Mozaïek, Campuslaan 6 (Wijchen) Kaarten: € 14,50 p.p. en te bestellen via: www.mozaiekwijchen.nl/theater/voorstellingen Bekijk hier de flyer van de voorstelling 'Een soort van liefdesverhaal over een boot, een droom en de kus van een prins'.              Lees verder
27jun Driestroom-Druten-1586 Nieuws - 27 juni 2023

Werkpost Driepunt Druten: Leren, werken en dagbesteding in het Land van Maas en Waal


Werkpost Driepunt Druten bestaat uit drie onderdelen, zoals de naam al doet vermoeden. We hebben structurele samenwerkingen met Bakkerij Vonk en crackerfabriek Qrackers, je kunt werken bij samenwerkingspartners in het Land van Maas en Waal met ondersteuning op afstand en je kunt in ons atelier aan de slag. Ook kun je facilitair werk bij ons doen. Kom jij ook leren, werken of je dag besteden bij Werkpost Driepunt Druten? In de bakkerij en crackerfabriek Bakkerij Vonk zit midden in het centrum van Druten. We werken hier meerdere dagen per week in de bakkerij, waar altijd veel bedrijvigheid is. Peperkoeken inpakken, appels schillen, appeltaarten bakken en ga zo maar door. Als je van brood en banket houdt, zit je goed op deze werkplek. Ook werken we bij crackerfabriek Qrackers. Hier werken we mee in de fabriek waar nodig, maar hebben ook vaste werkzaamheden zoals crackers inpakken en dozen stickeren. Atelier In ons eigen atelier recyclen we materialen in het kader van duurzaamheid en maken hier nieuwe producten van. Zo maken we bijvoorbeeld tassen van oude overhemden en oude spijkerbroeken. Ook maken we sieraden in ons atelier; zoals kettinkjes en armbandjes. Deze sieraden maken we in opdracht van een bedrijf. Dus ben je creatief ingesteld? Of wil je je creativiteit verder ontwikkelen? Het kan allemaal bij ons. Lokale ondernemers We werken samen met veel ondernemers in het Land van Maas en Waal. Denk hierbij aan de lokale supermarkt, de groenteboer, zorgorganisaties en een bedrijf voor relatiegeschenken. Als je bij een van deze ondernemers werkt, werk je hier zelfstandig met begeleiding op afstand. Meer lezen over Werkpost Driepunt Druten? Bekijk dan onze nieuwe flyer! Kom jij ook leren, werken of je dag besteden bij Werkpost Driepunt Druten? Neem contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou terug.   Lees verder

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

We sturen je maximaal 2 mails per maand.