Werkpost Omroep Gelderland: midden in het hart van de omroep

27 februari 2023
Kom jij ook leren en werken bij ons?

188_7_Extra-afbeelding_Werkpost-Omroep-GelderlandOmroep Gelderland is de regionale publieke omroep van de provincie Gelderland. Vanuit hun pand aan de Rosendaalseweg brengt de redactie van de omroep nieuws. Ook maken ze informatie-, muziek en actualiteitenprogramma’s. Dit doen ze voor een zo groot mogelijke groep Gelderlanders via radio, tv en internet. Midden in deze bedrijvigheid bevindt zich onze werkpost: Werkpost Omroep Gelderland. De werkzaamheden die we voor de omroep doen zijn zeer divers. Onze focus ligt op horeca- en facilitaire werkzaamheden. Bij ons is geen dag hetzelfde! 

Soep, salade en broodjes
In de kantine van Omroep Gelderland vind je de basis van onze werkpost. Vanuit hier gaan we aan de slag in de kantine, maar ook in de rest van het pand. Elke werkdag maken we lunch voor de medewerkers van Omroep Gelderland. Meestal bestaat dit uit het maken van broodjes, salades en soep. Ook wassen we af, vullen 
de koelingen bij en maken deze schoon. En als Omroep Gelderland gasten verwelkomd, zorgen wij dat er een hapje en een drankje klaarstaat.

Koffieautomaten, terreinonderhoud en hand- en spandiensten
Naast ons werk in de kantine doen we facilitair werk in het hele pand van de omroep. We maken de koffieautomaten schoon, vullen deze bij en zorgen dat er altijd voldoende papier bij de printers ligt. Ook vraagt de omroep ons regelmatig te helpen met hand- en spandiensten, bijvoorbeeld rondom kerst of met evenementen zoals de Vierdaagse en Zwarte Cross. Buiten zijn we eveneens actief bezig. Hier onderhouden we het terrein en we wassen de auto’s van Omroep Gelderland. Je hoeft bij ons dus niet stil te zitten. Er is genoeg te doen!

Meer lezen over Werkpost Omroep Gelderland? Bekijk dan onze nieuwe flyer!

Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Omroep Gelderland?
Neem dan contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl.
Onze trajectcoördinator belt jou daarna terug.
 

Ook voor jou interessant

20feb Nieuws - 20 februari 2023

Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Drie Gasthuizen?


Werkpost Drie Gasthuizen bevindt zich in het gelijknamige woonzorgcentrum Drie Gasthuizen aan de Rosendaalseweg in Arnhem van de DrieGasthuizenGroep. We verrichten hier diverse werkzaamheden om het zorgpersoneel te ondersteunen en de bewoners van extra aandacht te voorzien. Zo brengen we koffie en thee rond bij de bewoners, doen de was voor hen en verrichten licht facilitaire werkzaamheden. Spreken deze werkzaamheden jou aan? Kom dan ook leren en werken bij Werkpost Drie Gasthuizen! Brigitta: ‘Bij Werkpost Drie Gasthuizen voel ik me gewaardeerd’ Variatie aan werkzaamheden Elke doordeweekse dag gaan we aan de slag in het woonzorgcentrum. De ene keer loop je een koffie-, thee- of soepronde of sorteer je binnengekomen was. De andere keer ondersteun je bij een gezamenlijke activiteit van de bewoners of voer je licht facilitaire werkzaamheden uit, zoals het onderhouden van de binnentuin, het legen van prullenbakken en het ontsmetten van deurklinken. Ook het maken van een gezellig praatje met de bewoners behoort tot je werkzaamheden. Kortom, heel divers!   Pop-up werkposten bij Klingelpoort, Westerkade en Alteveld – (bijna) zelfstandig aan het werk) De DrieGasthuizenGroep heeft naast hun locatie aan de Rosendaalseweg nog meer woonzorgcentra voor ouderen in Arnhem. Op drie van deze locaties hebben we een pop-up werkpost. Ook hier ondersteunen we het zorgpersoneel en geven de bewoners extra aandacht. Werken bij een van deze pop-up werkposten vraagt om meer zelfstandigheid en begeleiding op afstand. Een mooie vervolgstap als je hier aan toe bent. Meer lezen over Werkpost Drie Gasthuizen? Bekijk dan onze nieuwe flyer. Kom jij ook leren en werken bij Werkpost Drie Gasthuizen?  Neem dan contact met ons op via 0481 – 37 55 55 of driestroomincontact@driestroom.nl. Onze trajectcoördinator belt jou daarna terug. Lees verder
13feb Maldensteijn-2086 Nieuws - 13 februari 2023

Driestroom neemt deel aan pilot Ontwikkelingsgerichte Indicatievrije Dagbesteding


Tot eind 2024 neemt Driestroom deel aan de pilot Ontwikkelingsgerichte Indicatievrije Dagbesteding in de gemeenten Nijmegen en Berg & Dal. In deze pilot kunnen inwoners van de gemeenten Nijmegen en Berg & Dal zich zonder indicatie melden bij deelnemende locaties voor dagbesteding. Zij hebben vooraf geen indicatie nodig van het buurtteam (Gemeente Nijmegen) of het wijkteam (Gemeente Berg & Dal) voor dagbesteding. Samen met de locatie waar de inwoner zich meldt, kijken we of de vraag voor dagbesteding passend is bij deze locatie of dat een andere locatie beter past.  Doelen pilot Met deze pilot wil Driestroom samen met Gemeente Nijmegen, Gemeente Berg & Dal en andere deelnemers aan de pilot de dagbesteding laagdrempeliger en toegankelijker maken en de bureaucratie verminderen. Ook geeft deze pilot ruimte voor meer flexibiliteit in de uitvoering van de dagbesteding; meer of minder dagdelen of verandering van dagdelen kan met de locatie afgestemd worden. Dit geeft minder onrust en onzekerheid bij de inwoners over de toekenning of verlenging van indicaties. Tevens draagt het bij aan het verminderen van de regeldruk, meer vertrouwen op de professional en meer mogelijkheden voor samenwerking met andere organisaties. We hopen dat er in de toekomst ook een eenvoudige wisselwerking komt (het ‘simpel switchen’) tussen ontwikkelingsgerichte en arbeidsmatige dagbesteding.  Deelnemende locaties Driestroom Vanuit Driestroom nemen de volgende locaties deel aan de pilot: Kinderboerderij de Goffert, Nijmegen Werkpost Industriegroep, Nijmegen FAIR Coffins, Nijmegen Werkpost Veste Brakkenstein en Kalorama Beek, Nijmegen en Beek Werkpost Cleanteam, Nijmegen Werkpost Groen, o.a. Nijmegen Dagcentrum Maldensteijn en Werkpost Zorgcentrum Maldenburch, Malden Dagcentrum Lange Vierhout, Nijmegen Makers & Merken, o.a. Nijmegen DROOM! de Bastei, Nijmegen DROOM! Partners, o.a. Nijmegen ICT Maatwerk, o.a. Nijmegen Houtgenoten, Nijmegen Move2Work, Nijmegen Kompas Mengelmoes, Nijmegen TriUnity, Nijmegen Klik voor meer informatie over de deelnemende locaties hier of neem contact op met Driestroom in contact via 0481 – 375555 of driestroomincontact@driestroom.nl.  Voor meer informatie over de pilot kun je contact opnemen met Marcel Schook of Monique Dibbelink. Marcel Schook | marcelschook@driestroom.nl | 06 – 83 18 29 31 Monique Dibbelink | moniquedibbelink@driestroom.nl | 06 – 10 69 29 57   Lees verder
31jan Nieuws - 31 januari 2023

Van vrijwilligerswerk tot baan


De pannenkoekenboot in Nijmegen. Je kent ‘m vast wel. Terwijl je een mooie tocht over de Waal maakt, kun je genieten van de lekkerste pannenkoeken. Frank Glaser werkt op de pannenkoekenboot. Hij doet de afwas, maakt schoon in de keuken en bakt zo nu en dan ook pannenkoeken. En is er personeelstekort op de pannenkoekenboot in Amsterdam of Rotterdam. Dan pakt Frank met liefde de trein om daar te gaan werken.  Kennismaking De eerste kennismaking van Frank met de pannenkoekenboot was in 2004. Toen voer hij als gast mee op een van de rondvaarten. Dit beviel zo goed, dat hij contact legde met Judith (bedrijfsleider Pannenkoekenboot Nijmegen) om te vragen of hij als vrijwilliger kon helpen op de boot. En dat kon! Naast zijn werk als vrijwilliger op de pannenkoekenboot werkte Frank al die jaren ook bij de Eetage van Driestroom en in een woonzorgcentrum. Tot ongeveer een jaar geleden. Het werk bij de Eetage en het woonzorgcentrum stopte, waardoor Frank op zoek ging naar ander werk. Nouja, ander werk. Hij heeft van zijn vrijwilligerswerk op de boot zijn werk kunnen maken en werkt nu vier dagen per week, en soms vaker, in de keuken van de pannenkoekenboot. Een keer per twee maanden komt de jobcoach van Begeleid Werken Driestroom langs. Takenpakket Frank: “Mijn vader zat vroeger ook in de horeca en dat heeft hij een beetje aan mij doorgegeven. In het weekend begin ik om 12.30 uur en doordeweeks meestal om 15.30 uur. Ik was alle borden, kopjes en bestek af en zorg ervoor dat de keuken er netjes uitziet. Ook vul ik het buffet aan en haal de benodigde producten die onder het dek liggen, zodat Chris, de kok, aan de slag kan. Op rustige momenten leert Chris mij ook pannenkoeken bakken of glutenvrij beslag maken. En als hij even achter het fornuis weg moet, draai ik de pannenkoeken om, zodat ze niet aanbakken. Mijn takenpakket wordt steeds verder uitgebreid en daar ben ik blij mee. Zo leer ik telkens nieuwe dingen.” Hecht team Het team van de pannenkoekenboot is hecht. Frank: “We hebben plezier met elkaar en lachen veel. Ons team bestaat uit ongeveer 16 mensen. Als we dingen vieren, zoals een nieuwjaarsborrel, doen we dat samen met de mensen van de pannenkoekenboten in Amsterdam en Rotterdam. Die mensen ken ik ook goed, want ik heb de laatste tijd regelmatig op de boot in Amsterdam of Rotterdam gewerkt. Dan pak ik vanuit Nijmegen de trein om een dag daar te werken.” Reizen en het water Reizen en op het water zijn, zijn dingen die Frank graag doet. Frank: “Ik ben naar Londen geweest met de trein, ga regelmatig met een boot op vakantie en heb een 10-daagse cruise gemaakt. Ook houd ik ervan om dagjes uit te gaan met vrienden. En ik ga graag naar mijn werk. Ik vind het dan ook jammer als de boot een keer niet vaart en ik niet hoef te werken. Daarom heb ik tegen Judith gezegd dat als het druk is of er extra vaarten zijn, ze me altijd mag appen en dat ik graag extra kom werken."   Lees verder