Kindercentra en corona

Wij bieden de continuïteit van zorg en behandeling zoals u van ons gewend bent. Dit is fijn voor iedereen; voor uw kind, voor u, voor onze groepsleiding, de logopedisten, fysiotherapeuten, behandelcoördinatoren en trainers.  


Versoepelingen
Binnen Driestroom zijn er sinds 30 juni verschillende versoepelingen. Deze versoepelingen verschillen per locatie. Vraag dit na bij de medewerkers van de groep.


Voorzorgsmaatregelen  
We zijn nog steeds extra alert op hygiëne. We zullen regelmatig met de kinderen handen wassen en ventileren. Daarnaast leren we de kinderen indien mogelijk hoesten en niezen in de binnenkant van hun elleboog. Het is fijn als je hier thuis ook aandacht voor heeft. Verder houden onze medewerkers zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar en schudden ze geen handen.


Wanneer het een besmetting van een kind betreft bij wie jouw zoon/dochter in de groep zit ontvang je van ons zo snel mogelijk telefonischbericht. Bij iedere melding van besmetting van één van de kinderen of onze medewerkers nemen wij contact op met de GGD en worden de door hen voorgestelde maatregelen opgevolgd. 
Wij vragen je voor jezelf en voor jouw kind alert te blijven op gezondheidsklachten en het belang van hygiëne.  

Gezondheidsklachten
Het besmettingsgevaar bij kinderen lijkt beperkt. Echter is het op dit moment nog onduidelijk hoe de nieuwe variant van het coronavirus zich ontwikkelt.
Het RIVM heeft met ingang van 14 juli 2021 de richtlijnen voor het testen en thuisblijven van kinderen aangepast. 

Raadpleeg de ‘beslisboom coronavragen kinderen 0 jaar t/m groep 8’


De belangrijkste wijzigingen op een rij:

 • Heeft het kind verkoudheidsklachten? Passen deze klachten bij gebruikelijke/bekende klachten, zoals hooikoorts of astma? Of zijn deze klachten al langer dan 7 dagen aanwezig? Dan kun je deze vraag met nee beantwoorden.
 • Wanneer een kind laten testen? Het advies, laat het kind zo snel mogelijk testen als het kind contact heeft gehad met iemand met corona, is verwijderd. Evenals, als het kind laten testen vanaf dag 5 vanaf het laatste contact. Nu is het advies om te testen als de GGD dit adviseert.
 • Hoe lang moet een kind thuisblijven?
  Getest?
  Bij een negatieve uitslag van een huisgenoot die naast milde klachten ook koorts en/of benauwdheid heeft, mag het kind weer naar de kinderopvang/school. Is het kind getest vanwege contact met een categorie 3 en heeft het geen klachten, dan hoeft het kind niet thuis te blijven in afwachting van de testuitslag.
  Niet getest?
  Een kind met klachten wat niet getest is mag weer naar de opvang/school als het minimaal 24 uur volledig klachtenvrij is. Is er sprake van milde klachten en zijn die na 7 dagen na de 1e ziektedag nog niet over? Dan mag een kind ook weer naar de kinderopvang/school.
Het testen van kinderen is mogelijk. Door kinderen nu wel te testen, is beter te zien of en hoe de Britse variant zich ontwikkelt.
Je maakt als ouder of verzorger een afspraak via 0800-1202. De GGD vertelt je hoe kleine kinderen in jouw regio worden getest. Houd jouw kind thuis totdat de testuitslag bekend is. Twijfel je over het maken van een testafspraak voor jouw kind van 0 t/m 6 jaar bij verkoudheidsklachten? Ook dan kun je bellen naar 0800-1202. Kijk voor meer informatie over de quarantaineregels op de pagina over quarantaineregels voor gezinnen. Meer informatie over het testbeleid voor kinderen? Bekijk testbeleid voor kinderen.
 

Therapieën en trainingen  
Logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en DTT behandelingen blijven plaatsvinden. 
 
Vervoer  
De taxivervoerders blijven jouw kind halen en brengen indien jouw kind gebruik maakt van taxivervoer. Als je jouw kind zelf kunt halen en brengen heeft dat onze voorkeur. 
 
Brengen en ophalen 
Brengen kan tussen 8.30 en 9.00 uur en ophalen tussen 14.45 en 15.00 uur. 

Wij vragen je alert te blijven op gezondheidsklachten, hygiëne en  de richtlijnen van het RIVM. Door alert te blijven respecteren we elkaars zorgen en dragen bij aan elkaars gezondheid. 

Heeft u nog vragen of zorgen?  
Neem dan contact op met één van de medewerkers van de locatie.

 
Driestroom-Elst-6725

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag verder!