Driestroom Academie

Iedereen leert, iedereen doet mee

Wat zijn jouw talenten? Welk werk zou je willen doen? Bij de Driestroom Academie ontwerpen we een Persoonlijke Leerlijn, helemaal op maat gemaakt voor jou. Zodat je stap voor stap, samen met je coach, op weg gaat naar werk.

Eerst oriënteren

De eerste drie maanden besteden we aan loopbaanoriëntatie. Op basis van een speciale methode gaan we eerst kijken wat jouw talenten zijn. Wat kun je al? Wat zou je straks kunnen en willen doen? Ga je voor werk in een keuken of restaurant? Houd je van opruimen en schoonmaken? Of ben je juist een buitenmens en wil je buiten, in het groen, aan de slag?

Tijdens deze eerste drie maanden maken we samen een plan voor jouw toekomst. Dat leidt tot een Persoonlijke Leerlijn. Het is jouw plan, helemaal op maat gemaakt. We kijken welke ondersteuning je nodig hebt en welke trainingen en opleidingen je gaat doen om je uiteindelijke doel te bereiken: die leuke baan!

Van gewoon leren...

Je Persoonlijke Leerlijn is vastgelegd, dus je gaat aan de slag! Je volgt trainingen van Driestroom, bijvoorbeeld om te leren solliciteren of zelfstandig te reizen. We zoeken een werkplek waar je ervaring op kunt doen. Je leert tijdens het werken en het is mogelijk dat we je ondersteunen bij het halen van een officieel branchecertificaat. Zodat alle bedrijven in die branche weten dat jij er zo aan de slag kunt. 

...Naar gewoon werken

Je leert in een echte werkomgeving. Wij geloven niet in simulatie. Op de werkvloer, waar het echt gebeurt, daar leer je het best. Zo heb je ook de meeste kans om in een gewone baan aan de slag te kunnen. Want dat is altijd ons uitgangspunt: uitstroom naar gewoon (betaald) werk.

Jij hebt de regie

Goed om te weten: de regie ligt bij jou. Dat betekent dat je zelf aangeeft wat je nodig hebt. Het is jouw Persoonlijke Leerlijn, jouw werk en jouw leven. Wij vinden dat jij daar dus de baas over moet zijn. De lesmaterialen zijn ook zo ontwikkeld dat jij er zelfstandig mee om kunt gaan.

...En kunt altijd rekenen op je coach

Maar je staat er zeker niet alleen voor! Je coach is je vaste aanspreekpunt voor alles. Soms is hij of zij ook degene die je op de werkvloer dingen leert. Het is in elk geval degene waar je altijd bij terecht kunt en die je tijdens je hele leerperiode bij alles ondersteunt. 

Wil je meer informatie over de Driestroom Academie? We gaan graag met je in gesprek! Je kunt contact opnemen met het Driestroomloket via 0481-375555 of driestroomloket@driestroom.nl.

>> Download hier het BooQi Driestroom Academie

Opleidingen

Entree opleiding assistent-hovenier MBO 1

Trainingen

Cre[a]tieve training Zelfregie: 'Wie ben ik? En waar ben ik goed in?'
Cre[a]ctieve training: 'Voor jezelf opkomen'
Cre[a]ctieve training: 'Leren samenwerken'
Training: 'Samen met de bus', zelfstandig reizen

 


 

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.