Begeleiding

Begeleiding op maat voor mensen met autisme en een normale begaafdheid

iStock-643687846_KLEINMensen met een normale intelligentie en een diagnose in het autistisch spectrum, hebben in meer of mindere mate last van problemen in het aangaan en onderhouden van sociale relaties, communicatie met anderen en beperkingen in soepel denken en handelen. Plannen en organiseren is vaak lastig. Binnen Driestroom zijn er zo’n 85 volwassenen en jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid die begeleiding op maat krijgen. 

Begeleiding op maat
Deze begeleiding van Driestroom vindt plaats op allerlei levensgebieden. Heel praktisch bij bijvoorbeeld het huishouden, boodschappen doen of koken. Maar ook bij werk, opleiding of dagbesteding. Of bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten of het omgaan met stress en depressieve gevoelens. Via een behandelsetting vanuit het dr. Leo Kannerhuis, een behandel- en kenniscentrum voor autisme, komen mensen geregeld bij Driestroom terecht. Maar ook vanuit trainings- en fasehuizen van andere organisaties. Daarnaast worden er mensen met autisme aangemeld door organisaties die ambulant werken en waar de ambulante begeleiding niet toereikend is.

Diverse locaties 
Driestroom heeft voor mensen met autisme en normale begaafdheid verschillende locaties met uiteenlopende vormen van begeleiding. Zo kan men beschermd wonen, begeleid wonen, ambulante begeleiding krijgen of ondersteuning krijgen bij het vinden en behouden van een passende daginvulling (gekoppeld aan het wonen). De woonlocaties bevinden zich in Arnhem (locatie Buitenveld), Bemmel (locaties Hofstede en Polsehof) en Nijmegen (locatie Waalstraat en toekomstige locatie Molenweg). Deze laatste nieuwe locatie, die naar verwachting eind mei haar deuren opent, wordt opgezet met als doel de begeleiding waar mogelijk af te bouwen. In een ideaal plaatje blijven de bewoners daar wonen en verdwijnt de begeleiding. Dit geeft voor veel mensen rust en daarmee een veilige plek om te wonen en zich (verder) te ontwikkelen

LevensgelukVan-Peltlaan-6538
De belangstelling voor wonen met begeleiding in de nabijheid is groot. Het wordt veelal als prettig ervaren om te wonen met andere mensen met autisme en normale begaafdheid (en niet met een gemixte doelgroep van personen met bijvoorbeeld psychische stoornissen), met begeleiding die zich primair richt op deze doelgroep. Centraal uitgangspunt voor Driestroom is altijd het levensgeluk van de mensen die we ondersteunen.

Voor meer informatie neem je contact op met het Driestroomloket via 0481–375555 of via driestroomloket@driestroom.nl.

 

>> Ga terug naar GOUD maart 2018

 

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur