Zorgzoeker_VG_0-5

Ons woonaanbod

Ondersteuning thuis en elders

Ambulant
DTT training
Ontwikkelgroep Plataan (locatie Luna)
MFA 't Hart
Kodan 't Hart

Ondersteuning voor kinderen van 0-5 jaar met een verstandelijke beperking (VG)

De ontwikkeling van baby’s, peuters en kleuters met een verstandelijke beperking (VG) en/of ontwikkelafstand verloopt langzamer dan die van de meeste leeftijdsgenootjes. Zitten, staan en lopen, maar ook brabbelen en woordjes nazeggen gaat minder snel dan bij andere kinderen van dezelfde leeftijd. Om nieuwe dingen te leren hebben zij veel herhaling nodig. Herkenbaar voor jouw kind? Driestroom kan hem of haar begeleiden en jou ondersteunen in de opvoeding. Dit doen we zowel bij je thuis als op onze Driestroom locaties. Samen dragen wij de zorg voor jouw kind.

Aanbod Driestroom

Ons aanbod omvat tevens onze ondersteuning en begeleiding van kinderen met een verstandelijke beperking gecombineerd met bijkomende problematiek als autisme of gedragsproblemen.

Veilige ontwikkeling

Bij Driestroom staat ontwikkeling centraal. Onze begeleiders, trainers, therapeuten en gedragsdeskundigen stimuleren en verbeteren de praktische vaardigheden, manier van communiceren en motorische ontwikkeling van kinderen met VG. Dit doen we aan de hand van bepaalde methodieken. Dat zijn aanpakken die hebben bewezen dat ze werken.
Ontwikkelen is goed, maar minstens zo belangrijk is dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Door de warme sfeer en de gestructureerde dagindeling zijn de locaties van Driestroom een veilige haven. Ook voor jouw kind.

Alles in huis

Driestroom werkt samen met een groot aantal ketenpartners en beschikt daarom over bijna alle vormen van begeleiding en ondersteuning die jouw kind nodig heeft. Dus ook specialistische zorg specifiek voor kinderen met een verstandelijke beperking. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Als wij de benodigde expertise niet in huis hebben, dan weten we hoe deze te organiseren met onze partners. Door het zodanig inrichten van onze begeleiding en ondersteuning, beperken we ons niet tot bepaalde diensten. Voor vrijwel ieder kind en elk gezin kan Driestroom daarom zorgvuldig maatwerk leveren.

Contact met ons loket

Benieuwd naar wat Driestroom voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze loketmedewerkers. Dagelijks vinden zij oplossingen die uitkomst bieden. Het Driestroomloket is bereikbaar op: 0481-375 555.

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur