Zorgzoeker_VG_5-12

Ons woonaanbod

De Daniël
Driestroomhuizen
De Wikke

Onze kindercentra

Stijntje Buys
Luna
Dol-fijn
't Hart Ewijk
Kompas

Ondersteuning thuis en elders

Ambulant
Zorg binnen onderwijs

Ondersteuning voor kinderen van 5-12 jaar met een verstandelijke beperking (VG)

Kinderen met een verstandelijke beperking (VG) hebben moeite met leren en kunnen zich niet optrekken aan hun leeftijdsgenootjes. Vaak hebben deze kinderen concentratieproblemen en missen ze de capaciteiten om ‘gewoon’ met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Dit kan resulteren in weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld.
Kinderen in deze leeftijd stromen door naar onderwijs. In uitzonderlijke gevallen is het aanvragen van een leerplichtontheffing mogelijk. Driestroom begeleidt kinderen met een verstandelijke beperking en kan jou ondersteunen in de opvoeding. Dit doen we zowel bij je thuis als op onze Driestroom locaties. Samen dragen wij de zorg voor jouw kind.

Aanbod Driestroom

Ons aanbod omvat tevens onze ondersteuning en begeleiding van kinderen met een verstandelijke beperking gecombineerd met bijkomende problematiek als autisme of gedragsproblemen.

Veilige ontwikkeling

Bij Driestroom staat ontwikkeling centraal. Onze begeleiders, trainers, therapeuten en gedragsdeskundigen stimuleren en verbeteren de praktische vaardigheden, manier van communiceren en motorische ontwikkeling van kinderen met VG. Dit doen we aan de hand van bepaalde methodieken. Dat zijn aanpakken die hebben bewezen dat ze werken.
Ontwikkelen is goed, maar minstens zo belangrijk is dat de kinderen zich veilig en geborgen voelen. Door de warme sfeer en de gestructureerde dagindeling zijn de locaties van Driestroom een veilige haven. Ook voor jouw kind.

Alles in huis

Driestroom werkt samen met een groot aantal ketenpartners en beschikt daarom over bijna alle vormen van begeleiding en ondersteuning die jouw kind nodig heeft. Dus ook specialistische zorg specifiek voor kinderen met een verstandelijke beperking. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Als wij de benodigde expertise niet in huis hebben, dan weten we hoe deze te organiseren met onze partners. Door het zodanig inrichten van onze begeleiding en ondersteuning, beperken we ons niet tot bepaalde diensten. Voor vrijwel ieder kind en elk gezin kan Driestroom daarom zorgvuldig maatwerk leveren.

Contact met ons loket

Benieuwd naar wat Driestroom voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze loketmedewerkers. Dagelijks vinden zij oplossingen die uitkomst bieden. Het Driestroomloket is bereikbaar op: 0481-375 555.

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur