Ravenstein17

Ondersteuning op school

Of je nu naar een ‘gewone’ middelbare school gaat of speciaal onderwijs: we geven je, als dat nodig is, graag nét dat beetje extra ondersteuning. Zodat je goed mee kunt komen in de klas. Je bent in goede handen van de begeleider ZBO (Zorg binnen onderwijs). Die begeleidt jou en zorgt voor veiligheid en structuur. Binnen en buiten de klas.
Makers-en-Merken_8900

Psychische hulp

Zit je niet lekker in je vel? Vind je het moeilijk om je te uiten of merk je dat je vaak boos bent? Of heb je iets moeilijks meegemaakt en heb je daar last van? Onze professionals kunnen je helpen. Soms is het nodig om onderzoek te doen, om te kijken wat er aan de hand is. Soms helpen gesprekken of oefeningen. Ze kijken altijd samen met jou en je ouders wat je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn en te kunnen groeien. Of hoe je je op school of thuis goed kunt voelen. We bieden meerdere soorten behandeling aan. Van zelfbeeldtraining en gedragstherapie tot aan traumabehandeling, rouwbegeleiding en seksuologische hulpverlening.
Driestroom-Spetters-6273---voorkeur

Logopedie, fysiotherapie of sensorische integratie therapie

Sommige stoornissen of beperkingen gaan samen met problemen bij of in spraak, taal en gehoor, eten en drinken, of de motoriek. Onze paramedische therapeuten stimuleren je ontwikkeling. Daarnaast leren we jou – maar ook je ouders – hoe je kunt omgaan met de klachten of beperkingen.
Driestroom-Spetters-6044

Dagbehandeling bij Driestroom

Voor jongeren met een ernstig meervoudige beperking vanaf 12 jaar bieden we dagbehandeling aan. We werken hierin samen met professionals uit het onderwijs. Samen stemmen ze de zorg af op de  behoeften en mogelijkheden van je kind. Ze kijken hoe ze de ontwikkeling zo goed mogelijk kunnen stimuleren.

Forensische zorg door Driekracht

Driekracht biedt gespecialiseerde maatschappelijke ondersteuning aan mensen met een licht verstandelijke beperking die een strafrechtelijke maatregel opgelegd hebben gekregen. Doel van de ondersteuning is recidive te voorkomen en weer mee te doen in de samenleving. Door onze ruime ervaring en expertise op het gebied van forensische ambulante begeleiding weten we dat het voor mensen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met een strafblad vaak lastig is om de draad weer op te pakken. Met de juiste handvatten ondersteunen we hen, zodat zij weer vertrouwen in zichzelf krijgen en de maatschappij weer vertrouwen in hen krijgt. Met als doel dat zij weer zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en leven.

Lees hier meer over forensische zorg van Driekracht.

Driestroom-Elst-6703

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag verder!