Ravenstein19

Hulp bij de opvoeding

Het kan soms pittig zijn om je kind te begeleiden richting volwassenheid. Een ontwikkelingsstoornis of een verstandelijke beperking maakt het vaak extra uitdagend. We bieden graag ondersteuning op die momenten dat je er zelf binnen je gezin niet goed uitkomt. Dat doen we bijvoorbeeld door voorlichting en opvoedtips te geven, of waar nodig een vorm van gezinsbehandeling. Ook leren we je hoe je het beste met je kind kunt omgaan en hoe je de ontwikkeling kunt stimuleren.
Ravenstein08

Rust en structuur thuis

Loopt het thuis niet echt lekker? En is het daardoor lastig voor je kind om op te groeien en zich goed te ontwikkelen? Met gezinsbegeleiding en/of -behandeling helpen we jullie graag weer een gezonde en stabiele thuissituatie te creëren. Ook zorgen we ervoor dat je kind zich binnen het gezin door ontwikkelt. Onze professionals komen bij jullie thuis, kijken wat er precies nodig is en werken samen met jullie aan een zo prettig mogelijk gezinsleven. Daarbij besteden we veel aandacht aan het vergroten van de zelfstandigheid en autonomie van je kind.
Ravenstein11

Inleven in autisme

Hoe beleeft jouw kind de wereld? Wat gaat er in hem of haar om? Dat is soms gissen. Met de training ‘Autisme Belevings Circuit’ geven we je een kijkje in de belevingswereld van iemand met autisme. In een of twee sessies krijg je inzicht in het autistisch denken. En we helpen je aan manieren om op jouw kind in te spelen.
Driestroom-Elst-6659

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag verder!