Expertisecentrum

Bij ons expertisecentrum werken artsen, gedragskundigen en therapeuten elke dag aan het welzijn van onze cliënten. Ze geven behandelingen en therapie, maar ze voorzien ook hun collega's van advies. Zo ben je bij Driestroom altijd verzekerd van de beste professionele ondersteuning, precies op maat voor jou.

Waar kunnen we jullie mee helpen?

Heeft je kind een ontwikkelingsachterstand of -stoornis? Of is er sprake van een verstandelijke beperking of autisme? Dan kunnen jullie bij Driestroom terecht voor begeleiding en behandeling. We vinden het belangrijk om in de eigen leefwereld ondersteuning te bieden. Thuis, op school, in de eigen wijk, in een vertrouwde omgeving dus. We bieden ook dagbehandeling en -opvang op onze eigen locaties. Daarbij zoeken we een vorm van ondersteuning waar jouw kind het meest bij gebaat is. Dat kan ook een combinatie zijn van verschillende soorten begeleiding en behandeling, op verschillende plekken. 

We werken samen met een groot aantal ketenpartners. Daardoor kunnen we bijna alle vormen van begeleiding en ondersteuning aanbieden die jouw kind nodig heeft. Zo leveren we voor vrijwel ieder kind en elk gezin maatwerk. 

 

Gezinsbehandeling en gezinsbegeleiding

Hebben jullie thuis moeite om de opvoeding van je kind vorm te geven? Weet je niet goed hoe je bij je kind goed kunt aansluiten? Zijn er problemen in jullie interactie? Of gaat het erom (weer) een stabiele thuissituatie te creëren? We bieden gezinsbehandeling aan huis aan, gericht op het kind, jullie als ouders én het sociaal netwerk van jullie gezin. We vergroten jullie vaardigheden en werken samen met jullie toe naar een rustige basis en meer alledaags geluk. 
Informatieblad Gezinsbehandeling Autisme
2668

Ondersteuning op school

Op elke school zitten kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jouw kind ook? Dan kan een begeleider van Driestroom misschien helpen. Zodat jouw kind met een rustig en veilig gevoel in de klas kunt zitten. De begeleider is altijd in de buurt en ondersteunt bijvoorbeeld bij het verwerken van de lesstof, aanbrengen van structuur, persoonlijke verzorging, wat maar nodig is. Binnen en buiten de klas. Zodat jouw kind met plezier kunt leren, net als de rest. 

Autisme leren kennen

Heeft jouw kind een autismespectrumstoornis, dan is het prettig om een idee te hebben van de belevingswereld van je kind. De training ‘Autisme Belevings Circuit’ helpt je daarbij. In een of twee sessies krijg je inzicht in het autistisch denken van je kind. En handvatten om daarop aan te sluiten.

Communicatie met je kind

Vindt jouw kind het moeilijk om te communiceren en/of contact te maken? In de Hanen Oudercursus Meer dan Woorden helpen we je in acht groepsbijeenkomsten en drie thuisbezoeken om de taal-, interactie en spelvaardigheden van je kind te stimuleren. Dat doen we in de vorm van indirecte logopedie, volgens de wetenschappelijk onderbouwde Hanen-methode.

Folder Hanen oudercursus
Alphen13

Eetproblemen bij autisme

Heeft jouw kind een autismespectrumstoornis? Dat gaat vaak gepaard met eetproblemen. Ons Eet- & Adviesteam Autisme helpt jou aan tips en adviezen om een normaal eetgedrag bij je kind op gang te brengen en je kind te helpen eventuele eetangsten te overwinnen.
Alphen09

Psychische problemen

Is je kind vaak angstig? Kan het moeilijk omgaan met zijn emoties en/of beperkingen? Onze professionals doen er alles aan om samen met jou en je kind klachten te verminderen of op te lossen. Ook helpen ze jou en je kind nieuwe vaardigheden te leren, zodat je kind zich zo zelfstandig mogelijk kan ontwikkelen en méé kan doen.
Driestroomhuis-Didam-4463

Logopedie, fysiotherapie of sensorische integratie therapie

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking hebben vaker  problemen met praten, eten, drinken, bewegen of het verwerken van prikkels. Onze logopedisten, kinderfysiotherapeuten en ergotherapeuten helpen je kind zich – binnen zijn mogelijkheden – zo goed mogelijk te ontwikkelen. Daarbij leren we jou als ouder hoe je die ontwikkeling kunt stimuleren. 

Zindelijkheid

Zijn er problemen bij het zindelijk worden? Of heeft je kind nog vaak plasongelukjes of last van verstoppingen? We kijken graag hoe we deze klachten kunnen verhelpen. Dat doen we met ons Plas- en poepteam, dat bestaat uit een gespecialiseerd kinderbekkenfysiotherapeut, een ouderbegeleider en een GZ-psycholoog.
Folder Plas- en poepteam
Driestroom-Elst-6767

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

We helpen je graag verder!