Stichting-Driestroom-Headervisual-10

Broerweg / Eikstraat


Algemeen
In ‘Het Rode Dorp’, een gemoedelijke Nijmeegse volksbuurt, liggen de woonvormen Broerweg en Eikstraat. Hier wonen in totaal negentien volwassenen tussen de veertig en vijfenzestig jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. De buurt staat bekend om zijn sociale samenhang. Wonen op de Broerweg en Eikstraat voelt daarom vertrouwd en veilig. Op de Broerweg is dag en nacht begeleiding aanwezig.

Ligging
Het centrum van Nijmegen ligt op loop- en fietsafstand van de woonvormen. Bewoners die wat minder goed ter been zijn, pakken de bus die op de Broerweg stopt. Een supermarkt ligt om de hoek. In het dichtbij gelegen natuurgebied de Kopse Hof maakt een aantal bewoners geregeld een wandelingetje.

Indeling
De woning op de Broerweg is opgesplitst in een hoofdwoning en twee HAT-eenheden. In de hoofdwoning wonen zeven personen. Op de begane grond bevinden zich de gezamenlijke huiskamer met open keuken, het kantoor van de begeleiders en de wasruimte. Ook liggen hier drie individuele zit-slaapkamers. De twee verdiepingen bevatten elk twee individuele zit-slaapkamers. Per verdieping delen de bewoners een ruime badkamer. De bewoners hebben een eigen opgang aan de achterkant van het gebouw.
De twee HAT-eenheden bestaan elk uit een ruime woon- en eetkamer, een aparte slaapkamer, een klein keukenblokje een en badkamer. In elke HAT-eenheid wonen twee personen.
Woonvorm Eikstraat bestaat uit twee keer twee gekoppelde woonhuizen waar in totaal acht personen wonen. Per gekoppelde woning bevindt zich op de begane grond een gezamenlijke huiskamer en keuken en gedeeld sanitair. De bewoners hebben hun individuele zit-slaapkamer op de eerste en tweede verdieping. Een van de gekoppelde woonhuizen heeft een klein kantoortje voor de begeleiding.

Begeleiding en activiteiten
De woonvormen verschillen van elkaar door de mate van zelfstandigheid van de bewoners. De bewoners van de hoofdwoning op de Broerweg ontvangen dag en nacht begeleiding. De bewoners van de HAT-eenheden en de Eikstraat wonen zelfstandiger maar hebben dagelijks contact met de begeleiders van de Broerweg.
Het creëren, vasthouden en (soms ook) terugbrengen van een harmonieuze sfeer op de woonvormen is een belangrijk aandachtspunt voor de begeleiders.
De bewoners gaan overdag naar de dagbesteding, doen vrijwilligerswerk of genieten van hun pensioen! Daarnaast maken ze gebruik van de activiteiten georganiseerd door het Gespecialiseerd Vormings- en Ontspanningswerk (GVO) zoals een gezellige film- of bingoavond. Ook vrijwilligers en maatjes bieden de bewoners vermaak en afleiding.
De begeleiders verlenen ambulante ondersteuning aan vier personen die in dezelfde wijk begeleid zelfstandig wonen.

Ketenpartners
Elke week verzorgt een gastvrouw van het RIBW op de Eikstraat een lunch en aansluitend een gezellige spelmiddag. De meeste bewoners maken gebruik van de huisarts en tandarts in de wijk.

Adres
Broerweg 26
6522 JD Nijmegen
Telefoon: 024-3223387
Eikstraat 8
6522 JN Nijmegen
Telefoon: 024-3605336
E-mail: eikstraatbroerweg@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.