Bruglaan

Algemeen
Woonvorm Bruglaan is een kleinschalige woonplek aan de rand van het centrum van Druten. Het zijn twee woningen die aan elkaar geschakeld zijn. Er wonen op dit moment vijf cliënten, in de leeftijd van 21 tot 35 jaar met een lichte of matige verstandelijke handicap. Indicatie VG 3 of hoger. Er woont één cliënt met ernstig meervoudige beperking. Voorwaarde om op de Bruglaan te wonen is dat cliënten een dagbestedingsplek hebben. Er is begeleiding aanwezig vanaf 16.00 uur tot de volgende dag 09.00 uur, anders in overleg. 

Ligging
Woonvorm Bruglaan ligt aan de rand van Druten nabij het centrum en dichtbij een hertenkamp. Het is op loopafstand van de gezellige winkelstraat.  In de buurt is een busstation dus ook makkelijk met openbaar vervoer te bereiken. 

Indeling
Op de begane grond kom je via de voordeur in de hal. Daar is een toilet en een toegang naar de garage/berghok. Via de hal kun je naar de algemene huiskamer en keuken. In de huiskamer is een deur die verbonden is aan de huiskamer van de andere woning. Op de begane grond bevinden zich in beide huizen een slaapkamer en een badkamer, waarvan één aangepast voor EMB. De eerste verdieping bereik je via de trap en deze wordt bewoond door drie cliënten die gebruik kunnen maken van een badkamer met bubbelbad of een douche. De slaapwacht is ook op de eerste verdieping. De tweede verdieping bestaat uit twee kamers die verdeeld zijn als slaapkamer en zitkamer,  Aan de andere kant van de tweede verdieping is een zolder voor vrijetijdsactiviteiten waar ook een wasmachine en droger staan. Er is een tuin aanwezig aan de achterzijde met een schutting in het midden als afscheiding.

Begeleiding en Activiteiten
De ondersteuning die geboden wordt, is zeer gevarieerd. Dit kan zijn op het gebied van ADL-activiteiten tot het stimuleren naar zelfstandig wonen. In overleg met de cliënt worden middels 'Mijn Plan' afspraken gemaakt aan welk doel de cliënt wil werken. Dit kan zijn op het gebied van sociaal emotioneel welbevinden, financieel of persoonlijke ontwikkeling. Er is begeleiding aanwezig in de nacht, einde van de dag en ochtend. Cliënten kunnen in overleg een dag vrij nemen. Activiteiten die met elkaar gedaan worden, zijn spelletjes, tv kijken, uitgaan en winkelen maar ook lichte huishoudelijke taken zoals eigen kamer opruimen en schoonmaken, de was en eten koken. Cliënten zijn in de gelegenheid om deel te nemen aan de plaatselijke verenigingen.

Ketenpartners
Er zijn afspraken met huisarts en apotheek.

De Bruglaan is een kleinschalige woonvorm met een klein team aan begeleiders. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en kan er snel op de vraag geanticipeerd worden. Door de kleinschaligheid is er sfeer en gezelligheid zoals in een gezinswoning. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende disciplines vanuit Driestroom. De locatie ligt op een unieke plek in het midden van het dorp en is goed via het openbaar vervoer bereikbaar. Druten is een levendig dorp waar veel te beleven is.

Adres:
Woonvorm Bruglaan
Bruglaan 9-11
6651 CB Druten
Telefoon: 06 13898297
E-mail: bruglaan@driestroom.nl
Contactpersoon: Caroline Eberson (teamleider)

 

X

Vertragingen en zware spitsen verwacht in regio Arnhem van 3 tot en met 10 september

Van maandag 3 september tot en met maandag 10 september is de parallelbaan van de A12 afgesloten. Hierdoor moet in de regio Arnhem rekening gehouden worden met vertragingen en zware ochtend- en avondspitsen waarbij de maximale reistijd kan worden overschreden. Door problemen met de IJsselbrug kunnen de problemen in de regio Arnhem mogelijk nog (veel) langer gaan duren. 

Datum laatste wijziging: maandag 10 september 2018 09:00 uur.