header buitenveld

Buitenveld


Algemeen
Woonvorm Buitenveld in Arnhem biedt plaats aan ongeveer 35 bewoners van wie de meesten tussen de 25 en 35 jaar oud zijn. Zij hebben een vorm van autisme of zijn door een andere beperking (NAH, ADHD, hechtingsstoornis) gebaat bij een autismevriendelijke benadering. De meeste bewoners hebben een licht verstandelijke beperking, maar er wonen ook een aantal normaal begaafde mensen met autisme. Buitenveld bestaat uit vier wooncomplexen: twee bevinden zich op de Bergamotte, één op de Meikers en één op de Thaliastraat. Blok 1 van de Bergamotte heeft dag en nacht begeleiding. Bewoners van Blok 2 en de andere huizen hebben de (fysieke) nabijheid van begeleiding wat minder nodig.

Ligging
De woningen van woonvorm Buitenveld liggen verspreid over de wijk Schuytgraaf. Deze moderne en kindvriendelijke wijk biedt een rustige omgeving voor de bewoners. De wooncomplexen op de Bergamotte en de Meikers liggen westelijk van het centrum van de wijk. Net waar de wijk Schuytgraaf grenst aan de wijk Arnhem-Zuid liggen de appartementen van de Thaliastraat. Door de ligging dichtbij treinstation Arnhem-Zuid is de bereikbaarheid van deze appartementen uitstekend.

Indeling
In Blok 1 van de Bergamotte bevinden zich de begeleiderspost en de inloop. De eengezinswoningen zijn opgesplitst in twee geheel zelfstandige wooneenheden. Bewoners die op de begane grond wonen, hebben een tuintje. Bewoners die op de eerste verdieping wonen, hebben ook de tweede verdieping tot hun beschikking. De woningen op de Meikers zijn hetzelfde ingedeeld als die van de Bergamotte. Alle bewoners hebben hun eigen voordeur en brievenbus. De moderne zelfstandige appartementen op de Thaliastraat zijn ruim van opzet. Hier wonen de bewoners op de benedenverdieping.

Begeleiding en activiteiten
Hoewel alle bewoners dag en nacht begeleiding ontvangen, verschilt de afstand tot de begeleiderspost. De bewoners van Blok 2 van de Bergamotte en de bewoners van de Meikers en de Thaliastraat hebben de nabijheid van begeleiding wat minder nodig dan de bewoners van Blok 1. Wel hebben zij vrijwel dagelijks contact met de begeleiders.
De begeleiding van Buitenveld beweegt mee met de ondersteuningsvraag van de bewoners. Die vragen verschillen van bewoner tot bewoner en lopen uiteen van ‘Help je mee met koken?’ en ‘Ga je mee naar de dokter?’ tot ‘Hoe maak ik nieuwe vrienden?’. Naast ondersteuning aan de bewoners van Buitenveld, biedt de begeleiding ambulante ondersteuning aan een zelfstandig wonende cliënt in de wijk Elsterveld en een cliënt in Elst.
Regelmatig organiseert de begeleiding activiteiten: uitstapjes naar de stad, bioscoopavondjes en boottochtjes. Het dagelijkse kookcafé in de inloop van de Bergamotte wordt altijd druk bezocht.

Ketenpartners
De meeste bewoners van woonvorm Buitenveld maken gebruik van de huisarts en tandarts in de wijk.

Adres
Bergamotte 2
6846 HP Arnhem
Telefoon: 026-3890691
E-mail: buitenveld@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.