info

De Blauwe Zon


Algemeen
Kindercentrum De Blauwe Zon in Purmerend is een onderdeel van Driestroom. Dit kindercentrum is gericht op kinderen van drie tot zeven jaar met (een vermoeden van) autisme. Door de kleine groepjes op De Blauwe Zon krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Er is ook veel aandacht voor de ouders. Voor hen organiseert het kindercentrum diverse initiatieven gericht op onder andere kennisoverdracht. Tijdens het wekelijkse vrijblijvende koffie-uurtje kunnen ouders op De Blauwe Zon even op adem komen en bijkletsen met elkaar.

Ligging
De Blauwe Zon ligt aan de rand van een woonwijk. Het kindercentrum heeft een regionale functie en ligt daarom gunstig ten opzichte van enkele uitvalwegen. De kinderen van De Blauwe Zon kunnen spelen in het nabij gelegen park dat over een aangepaste speeltuin, aangepast zwembad en een kinderboerderij beschikt.

Indeling
Het kindercentrum is gevestigd in een vleugel van een voormalig schoolgebouw. Hier bevinden zich twee groepslokalen, een keuken, een speellokaal en het kantoor van de begeleiders. De prikkelarme inrichting en het kalmerende blauw – niet verwonderlijk de overheersende kleur binnen het kindercentrum - creëren een sfeer van rust.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiders bieden de kinderen die De Blauwe Zon bezoeken elke dag herkenning en overzicht. Zij werken veel met picto’s, foto’s, voorwerpen en ondersteunende gebaren. Met behulp van de DTT-methode leren zij de kinderen nieuwe vaardigheden aan. Elke dag krijgen de kinderen een of twee uur individuele DTT-training.
Elk jaar organiseert het kindercentrum voor de ouders én de broertjes en zusjes een themadag. Deze ‘Blauwe Dag’ staat in het teken van informatie en interactie.

Ketenpartners
De Blauwe Zon heeft een groot aantal ketenpartners. Zoals kinderpraktijk Samsam die logopedie, fysiotherapie en ergotherapie aanbiedt speciaal voor kinderen. Ook zijn er banden met de ZML-scholen in Zaandam, het Zorgplatfom in Purmerend en Stichting MEE. Daarnaast is het kindercentrum actief voor de jaarlijkse autismeweek die wordt gehouden in april.

Adres
Torenmolen 9
1444 GE Purmerend
Telefoon: 06-23700823
E-mail: info@deblauwezon.nl
Website: www.deblauwezon.nl

Twitter: @deblauwezon

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.