Stichting-Driestroom-Headervisual-21

De Lange Vierhout


Algemeen
Dagelijks bezoeken tussen de veertig en vijftig cliënten variërend in de leeftijd van achttien tot vijftig jaar De Lange Vierhout. De locatie biedt dagbesteding aan cliënten met een matig verstandelijke beperking en cliënten met ernstig meervoudige beperkingen (EMB). De verscheidenheid aan cliënten en activiteiten maakt van De Lange Vierhout een levendige en warme plek waar iedereen kan zijn zoals hij is.

Ligging
De Lange Vierhout ligt al bijna veertig jarig in de Nijmeegse wijk Hees. Op loopafstand van de dagbestedinglocatie liggen supermarkten waar begeleiders vrijwel dagelijks met de cliënten boodschappen doen. Op minder dan vijf minuutjes lopen ligt een bushalte. Ook de wekelijkse markt kan lopend vanaf De Lange Vierhout worden bereikt.

Indeling
Het gebouw is ruim van opzet en biedt door de vele ramen en de lichte kleuren een open aanblik. Bij binnenkomst bevinden de groepsruimten zich aan de linker- en rechterhand van de bezoeker. In het midden ligt de grote kantine waar cliënten en begeleiders tussen de middag gezamenlijk eten. Achter de kantine ligt een grote zaal bestemd voor bewegingsactiviteiten: van yoga tot trommelen, van Xboxen tot bewegen op muziek. Aan deze zaal grenst het gedeelte voor de EMB-jongeren. De kantoren van de begeleiders bevinden zich op de eerste verdieping. De Lange Vierhout beschikt over tilliften en sanitaire ruimten die volledig zijn toegespitst op de doelgroepen.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiding op De Lange Vierhout is gericht op zowel het bieden van een zinvolle dagbesteding als een aangename tijd. Hoewel de cliënten en hun aandachtsgebieden behoorlijk uiteen lopen, is het motto van de begeleiding: iedereen mag meedoen, naar eigen vermogen. Cliënten die daartoe in staat zijn helpen mee met koken, maken cadeautjes voor het inpandige cadeauwinkeltje K-do of gaan sporten met de CIOS-stagiaires. Cliënten voor wie de doe-activiteiten te hoog gegrepen zijn, mogen genieten op hun eigen manier. Door toe te kijken, bijvoorbeeld. Aan de muziektherapie op dinsdag nemen daarom zowel fanatieke trommelaars als ‘toeschouwers’ enthousiast deel. Deze gezamenlijke beleving, ieder op zijn eigen manier, is er ook bij onder andere het bowlen op de Xbox, de bezoekjes aan de markt en de tafeltennispartijtjes.

Adres
Planetenstraat 30
6543 VZ Nijmegen
Telefoon: 024-3776885
E-mail: delangevierhout@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.