De Zuiling / Mondriaan

Algemeen
Woonvormen De Zuiling/Mondriaan liggen midden in een woonwijk in Elst. De woonvormen bieden plaats aan bijna dertig bewoners die in leeftijd uiteenlopen van dertig tot 65+ jaar. Allen hebben zij een licht tot matig verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er enkele cliënten bekend met bijv. ADHD, autisme spectrum stoornis of syndroom van Down.

De ligging middenin de woonwijk bevestigt de bewoners in hun gevoel ‘erbij te horen’ en benadrukt de mogelijkheid tot ‘meedoen’. Dit wordt nog eens versterkt door de vrijwilligers uit het dorp die de bewoners de nodige afleiding en gezelligheid bieden.

Ligging
Het dorpscentrum met allerlei verschillende winkels ligt op ongeveer een klein kwartiertje lopen van de Zuiling. De meeste bewoners die naar het dorpscentrum willen, pakken de fiets of de bus. Ook station Elst is goed bereikbaar per fiets of met het openbaar vervoer.

Indeling
De Zuiling bestaat uit drie geschakelde woningen met drie gezamenlijke en gezellig ingerichte woonkamers. De achttien bewoners van De Zuiling hebben ieder hun eigen zit/slaapkamer en delen met maximaal drie personen de sanitaire voorzieningen. De Zuiling beschikt over een grote tuin die ingericht is als belevingstuin met een kippenren en een moestuin.
Mondriaan biedt de twaalf bewoners een zelfstandige woonruimte met een eigen zit- slaapkamer, eigen sanitair, een klein keukenblok en een balkon of tuintje.

Begeleiding en activiteiten
Terwijl De Zuiling een 24-uurs voorziening is, wonen de bewoners van de, op een steenworp afstand gelegen woonvorm Mondriaan, zelfstandiger. Zij kunnen gebruik maken van een eigen inloop en indien nodig terugvallen op de begeleiding van De Zuiling.
De begeleiding van de bewoners op De Zuiling bestaat voornamelijk uit het aanbrengen van dagelijkse structuur, het ondersteunen bij de persoonlijke verzorging en het bevorderen en stimuleren van de zelfstandigheid. De meer zelfstandige bewoners van Mondriaan vinden bij de begeleiders van De Zuiling een luisterend oor en een relativerend of bemoedigend woordje. Hun begeleiding spitst zich voornamelijk toe op het bieden van ondersteuning in de dagelijkse structuur en in zaken die met werk of dagbesteding te maken hebben.
Vooral de bewoners van De Zuiling doen veel gemeenschappelijke activiteiten. Met elkaar, maar ook met familie en vrijwilligers. Samen boodschappen doen en naar het dorp gaan bijvoorbeeld. Ook helpen ze geregeld bij het koken.

Ketenpartners
Van maandag tot en met donderdag verzorgt een kookdame van Albron een lekkere en gezonde maaltijd (op de andere dagen kookt de begeleiding). De bewoners mogen zelf bepalen ‘wat de pot schaft’.

Adres
De Zuiling 86
6662 RE Elst
Telefoon: 0481-375150
E-mail:
dezuiling@driestroom.nl

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u terecht bij:
DriestroomLoket 0481 - 37 55 55 of driestroomloket@driestroom.nl
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur - 17.00 uur

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.