Diepvoorde

 

Algemeen
Woonvorm Diepvoorde is een kleinschalige woonvorm waar twintig bewoners in de leeftijd van begin 20 tot in de 70 wonen. Allen hebben ze een licht tot matig verstandelijke beperking met bijkomende problematiek, zoals autisme of lichamelijke beperkingen.

Ligging
Woonvorm Diepvoorde ligt in de gelijknamige Wijchense woonwijk. Qua sfeer doet de wijk dorps aan, de omgang met buurtbewoners verloopt gemoedelijk. De woonvorm ligt op loopafstand van een winkelcentrum en op loop- of fietsafstand van het centrum van Wijchen. Ook het openbaar vervoer is goed bereikbaar, er is een busstation vlakbij en het treinstation Wijchen ligt binnen 2 km.

Indeling
De woonvorm bestaat uit zes gekoppelde woningen en een aanleunwoning. Op de begane grond bevindt zich in iedere woning de gezamenlijke woonkamer en keuken. De eerste verdieping bevat 2 kamers en een badkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich nog een derde kamer. De bewoners delen het sanitair. Diepvoorde heeft een grote gezamenlijke tuin. Omdat deze ook gekoppeld is, kunnen de bewoners genieten van heel veel buitenruimte. De veranda, moestuin, kas en de volière maken de tuin helemaal af. Samen met een aantal bewoners onderhoudt een vrijwilliger uit de wijk de tuin.

Begeleiding en Activiteiten
Op Diepvoorde wordt 24-uurs zorg geboden. De begeleiding is gericht op autonomie van de cliënt. De begeleiding laat de cliënten zoveel mogelijk zelf doen en stimuleert hen in het maken van eigen keuzes. Indien nodig kan er ondersteuning geboden worden op het gebied van de persoonlijke verzorging. Begeleiders motiveren de cliënten tot het aangaan of onderhouden van sociale contacten. Behalve aanwezigheid van vrijwilligers, kan er ook een maatje gezocht worden. Deze persoon zorgt voor extra aandacht in de vorm van een gezellig samenzijn of het ondernemen van activiteiten. De begeleiders van Diepvoorde verlenen tevens vijf uur per dag begeleiding en ondersteuning aan negen cliënten die verderop in de wijk wonen.

Adres
Diepvoorde 33-24
6605 CX Wijchen
024-6422181

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u terecht bij:
DriestroomLoket 0481-37 55 55 of driestroomloket@driestroom.nl
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur – 17.00 uur

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.