Dol~fijn

Welkom bij Kindercentrum Dol~fijn!

Algemeen
Dol~fijn biedt ruimte aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking. Het kindercentrum ligt midden in een woonwijk in Velp-Zuid. Samen met een basisschool en een aantal andere voorzieningen is Dol~fijn gevestigd op het eiland “hart voor Zorg”, een multifunctioneel centrum. Dol~fijn bestaat uit vijf verschillende ontwikkelgroepen en elke groep is gericht op een ander specialisme. Dol~fijn bestaat uit twee groepen ter voorbereiding op onderwijs, één aanvang beleving-stimuleringsgroep voor jonge kinderen en twee groepen voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen voorbereidend op een vorm van onderwijs of dagbesteding.

Daarnaast werkt Dol~fijn samen met de peuterspeelzaal. Kinderen met en zonder ontwikkelingsachterstand kunnen daar in één groep van elkaar leren. De openheid van het kindercentrum en de vele voorzieningen die aansluiten op de kinderen met een beperking, maken van Dol~fijn een fijne plek voor de kinderen.

Indeling
Het gebouw van kindercentrum Dol~fijn bestaat uit twee verdiepingen en is rolstoeltoegankelijk. De verschillende verdiepingen kunnen bereikt worden met een lift. Elke groep bevindt zich in een andere ruimte op de begane grond. Naast de groepsruimten beschikt Dol~fijn over een aantal andere ruimtes die speciaal gemaakt zijn voor verschillende doeleinden. Zo zijn er bijvoorbeeld een snoezelruimte (speciaal gericht op visuele stimulatie en ontspanning) en een zwembad (verwarmd tot 33 graden). Verder vind je in en rondom het gebouw een grote speel-/bewegingsruimte, en een omheinde tuin met daarin verschillende speeltoestellen.

Zorginhoud
De zorg binnen Dol~fijn is gefocust op verschillende aspecten. Zo is de zorg ontwikkelingsgericht, vinden wij het onderhouden van vaardigheden en lichamelijke verzorging belangrijk en willen wij de cliënten zowel groepsgericht als individueel gericht verder helpen. In de zorg gebruiken we verschillende methodieken als LACCS, Kaleidoscoop, OVM Vijfwijzers en meer.

Groepen
Binnen Dol~fijn zijn er vijf ontwikkelingsgroepen die verdeeld zijn in drie verschillende specialismen; de EMB, de jonge ontwikkelbelevingsgroep en de groep gericht op schoolvoorbereiding. De EMB-groep, wat staat voor Ernstige Meervoudige Beperkingen, heeft een groepsgrootte van maximaal 8 kinderen. Op deze 8 kinderen zit voortdurende fysieke nabijheid en wordt er, net als op de andere groepen, continu toezicht gehouden op de cliënten. De belevingsgroep bestaat uit gemiddeld 8 kinderen en de ontwikkelgroep die gericht is op schoolvoorbereiding bestaat uit maximaal 10 kinderen. Globaal gezien is er per dag 1 begeleider op 4 à 5 kinderen aanwezig.

Deze kinderlocatie heeft verschillende specialistische kennis in huis en biedt onderzoek en behandeling op het gebied van logopedie, ergotherapie en fysiotherapie. Een fijne plek voor ieder kind!

Adres
Zwanensingel 1
6883 GE Velp
Telefoon Driestroomloket: 0481- 37 55 55
E-mail: driestroomloket@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.