Driestroomhuis De Ark

Algemeen
Driestroomhuis de Ark is een gezinshuis waar maximaal vijf kinderen wonen. De gezinshuisouders willen bereiken dat de kinderen die bij de Ark verblijven, volwassen mensen worden met eigen normen en waarden. Dat ze hun eigen identiteit ontwikkelen en hierbij hun eigen grenzen bewaken. Daarnaast is het belangrijk dat deze kinderen in de toekomst gezonde relaties kunnen aangaan. Deze kinderen krijgen mee dat ze waardevol zijn, en ook al groeien ze op in een bijzondere gezinssituatie, ze mogen er zijn! Naast wonen biedt de Ark ook dagbesteding. Dit aan kinderen die in een groep/klas niet goed kunnen functioneren of er nog niet aan toe zijn. Bij de dagbesteding krijgen de kinderen individuele begeleiding van een hbo-geschoolde professional.

Indeling
De woonboerderij heeft twee lagen. Er slapen 3 cliënten beneden en op de bovenverdieping slapen ook 2 cliënten. Naast dat de woonboerderij een gemeenschappelijk woon- en eetkamer heeft, bevindt zich op de benedenverdieping ook een ruimte waar dagbesteding plaatsvindt. De gezinshuisouders en begeleiders noemen deze ruimte het lokaal. Boven het lokaal bevindt zich het kantoor. Hier worden gesprekken gevoerd en deze ruimte wordt gebruikt voor de individuele begeleiding.

Ligging
Driestroomhuis de Ark is gelegen aan het rand van het dorp Feanwalden. Het is een kleinschalig Driestroomhuis in een oude woonboerderij. Om het huis scharrelen kippen, zijn er schapen, een hond, twee katten en een volière. Je kan dus wel zeggen dat dit huis gelegen is in een landelijke omgeving. Het centrum ligt op 1,8 km van de woonboerderij. Er vertrekt een trein vanuit Feanwalden richting Leeuwarden en Groningen. En er is ook een goede busverbinding.

Begeleiding en activiteiten
Begeleiding is bij de Ark; ontwikkelingsgericht, onderhouden van vaardigheden, lichamelijke verzorging, groepsgericht, individueel gericht. Op de dagbesteding werken wij met verschillende methodes; Hanen methode, er wordt gewerkt via de VAT-principes, waar nodig ondersteunen wij met pictogrammen, TEACHH en er is een vaste dag-structuur. De activiteiten die wij ondernemen met de kinderen zijn bijvoorbeeld naar Appelscha, speeltuin, het bijhouden en onderhouden van een moestuin, schapen en lammeren voeren of met zijn allen naar de kinderboerderij.

Adres
De Hoek 4
9269 TT Feanwalden
Tel: 06-12160878
E-mail: info@driestroomhuisdeark.nl

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.