Driestroomhuis De Rode Beuk

Wij zijn Pascalle (verpleegkundige niveau 4) en Eugene van de Kant en samen met onze drie kinderen hebben wij sinds mei 2014 het gezinshuis “De Rode Beuk” voor (jong) volwassen met een licht/matige verstandelijke beperking. Het gezinshuis is een voormalige woonboerderij, die verbouwd is tot gezinshuis, met 6 woonplekken en een privéwoning voor ons eigen gezin.

Momenteel bieden wij 24 uurs-zorg aan 6 (jong)volwassen mannen in de leeftijdscategorie 20 t/m 51 jaar met een matige verstandelijke beperking (VG 4 en 6) en een stoornis in het autistische spectrum. Een belangrijk doel van de begeleiding is het bieden van een veilige en vertrouwende leef-, leer- en woonomgeving en het bieden van een voorspelbare invulling van de dag en van vaste leefregels. Wij maken gebruik van de methode “Geef me de 5” voor het bieden van een duidelijke begeleidingsmethode (picto’s of foto’s, agenda met week/dag planningen, vaste dagindeling enz.).

Onze visie
Wij vinden het belangrijk dat ieder mens een liefdevol en gelukkig leven heeft, waarin ieder de mogelijkheid heeft om zichzelf verder te kunnen ontplooien. Door het openstellen van ons gezin, willen we de cliënten huiselijkheid en geborgenheid bieden, waarin de cliënt de mogelijkheid krijgt om zijn/haar eigen keuzes te kunnen maken en bepalen. De cliënt kan geheel deelnemen aan het groepsproces, maar kan ook de keuze maken om zich terug te trekken in zijn/haar eigen “privé”ruimte.

Door onze kleinschaligheid en continuïteit in begeleiding, kunnen we snel een vertrouwensband opbouwen met onze cliënten. Hierdoor kunnen we beter inspelen op gedragsverandering, het na komen van begeleidingsafspraken, begeleiden bij emotionele instabiliteit, het ondernemen van persoonlijke activiteiten en het bieden van “extra” persoonlijke aandacht aan onze cliënt(en).

de-rode-beuk

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.