Driestroomhuis De Schalm

Driestroomhuis De Schalm

Radboud en Verena zijn de gezinsouders van De Schalm, samen begeleiden zij 4 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking tussen de 21 en 30 jaar oud. De 4 bewoners wonen in het huis naast dat van Radboud en Verena en hun 3 kinderen. In het huis dat van alle gemakken is voorzien, heeft iedereen een ruime eigen kamer en samen delen ze een heerlijke tuin. De bewoners vinden hun “eigen huis” geweldig. Ze gaan elke dag naar een vorm van dagbesteding of werk en vullen hun vrije tijd zoveel mogelijk zelf in. Ook worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten ondernomen.

De naam De Schalm kwam tot stand in samenspraak met de bewoners en hun ouders. Die zagen verbondenheid, vertrouwen, warmte, huiselijkheid en veiligheid als kenmerkende schakels in het gezinshuis.

Radboud en Verena: “De Schalm is een plek waar iedereen mag zijn wie die is maar waar wel rekening gehouden wordt met elkaar. Vanuit veiligheid ontstaat er ruimte om te leren." 

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur