Driestroomhuis De Vlerken

Driestroomhuis 'De Vlerken'

Wij zijn Jan Willem en Judith Stoker, ruim 20 jaar getrouwd en we wonen in Waddinxveen (Zuid Holland). Toen een aantal jaar na ons trouwen bleek dat wij geen kinderen konden krijgen, hebben we voor pleegzorg gekozen. Van het één kwam het ander. Na gewone pleegzorg werden we een therapeutisch pleeggezin en negen jaar geleden werden we een projectgezin (gezinshuis) voor Horizon. We hebben met veel plezier, en ook wel eens met de handen in ons haar, plek geboden aan vier kinderen in huis met complexe gedragsproblematiek.

In mei 2016 besloot Horizon te stoppen met de afdeling projectgezinnen. Wij hadden op dat moment drie kinderen in huis die al langere tijd bij ons woonden. Voor ons stond één ding meteen als een paal boven water: Wij blijven voor deze kinderen zorgen! We zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om als zelfstandig gezinshuis door te starten en kwamen bij Driestroom terecht. We hebben vanaf het begin, de kennismaking met Theo, tot vandaag, een hele goede klik gehad met Driestroom. Wat een mogelijkheden, wat een vrijheid, maar ook wat een mooie betrokken zorginstelling hebben we getroffen!

Voor ons start er een nieuwe manier van leven, als zelfstandig ondernemer. Een uitdaging waar we zin in hebben! Voor de kinderen die nu bij ons wonen verandert er niet veel en wij zijn ontzettend blij dat zij kunnen blijven op een plek waar ze inmiddels thuis zijn! We gaan voorlopig starten bij Driestroom met deze drie kids en gaan in de loop van 2017 oriënteren op wat we verder willen met ons gezinshuis.

Wil je meer over ons weten, neem een kijkje op onze website: www.devlerken.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.