Driestroomhuis De Wilgenhof

Wij, Peggy en Vincent Aartsen starten per 1 juni 2017 ons nieuwe gezinshuis ‘de Wilgenhof” in Duiven. Het is eigenlijk een ‘doorstart’ van ons gezinshuis. Wij hebben een kleine 4 jaar een gezinshuis mogen ‘runnen’ in de Betuwe. Hier hebben wij een geweldig mooie groep LVB mensen mogen begeleiden binnen ons huis. Echter konden wij ons niet vinden in het beleid en werkwijze van de organisatie waar wij mee hebben samengewerkt. Samen met nog 3 gezinshuizen hebben wij gekozen om deze samenwerking te stoppen. Driestroom heeft ons verhaal toen gehoord en zich geweldig ingespannen om ons te helpen bij de ontkoppeling met de vorige zorgaanbieder en een alternatief te bieden voor ‘onze’ bewoners in een doorstart van ons gezinshuis binnen Driestroom. Wij vinden het leven als gezinsouders erg mooi en waardevol en wij geloven helemaal in het concept van kleinschalig wonen voor kwetsbare mensen, met een woonplek ‘midden’ in de samenleving.

Wij hebben samen 3 kinderen: Saar (12), Teun (9) en Nees (7) jaar. Peggy komt uit het onderwijs en heeft vele jaren biologie en verzorging gegeven op het VMBO. Daarnaast heeft Peggy zich bezig gehouden met verschillende zorgtaken binnen het onderwijs. Ook is Peggy afgestudeerd Yogadocent en is actief in het geven van Yogalessen aan verschillende doelgroepen. Vincent komt uit de zorg/jeugdhulpverlening en heeft op verschillende plekken gewerkt als pedagogische medewerker, teamleider en ambulant begeleider van verschillende doelgroepen. In de afgelopen 4 jaar hebben wij samen met heel veel plezier een gezinshuis ’gerund’ voor jongvolwassen LVB mensen. Wij hebben een open hart voor kwetsbare mensen en willen graag weer een fijn huis opbouwen om onze bewoners een fijne en veilige plek te bieden om met plezier te wonen en te kunnen groeien. Bewoners kunnen helemaal zichzelf zijn binnen ‘de Wilgenhof’, waarbij wij hen een handje helpen in hun proces van groei op allerlei gebieden in een nauwe samenwerking met hun sociale netwerk en hulpverlenerspartners.

We hebben, na een lange zoektocht, een geweldig mooi pand gevonden in Duiven. Dit pand, een voormalig GVT van zorginstelling Zozijn, willen wij weer in ‘oude glorie’ herstellen en opnieuw een woon-zorgfunctie geven door het te gaan gebruiken als ‘gezinshuis’. De buurt heeft ons initiatief enthousiast ontvangen en de gemeente verleent hun medewerking op allerlei gebieden.

Zijn of niet zijn…..dat is de vraag! Mogen worden wie je ten diepste bent! Wij willen ons voor onze bewoners de komende jaren volledig gaan inzetten om dit te bereiken.

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.