Driestroomhuis LeMaNo

Driestroomhuis LéMaNo staat onder aan de dijk in het mooie Maasbommel. Het gezinshuis bestaat al ruim 9 jaar en wordt gerund door Frank Wulms en Rachel van Aalst. Sinds 1 juli 2017 is het een Driestromhuis geworden. Het gezinshuis dankt haar naam aan de 3 ‘eigen’ kinderen van Frank en Rachel, zonder wie zij dit werk niet zouden kunnen doen. Hun bereidheid om hun leven, ouders, familie, thuis en alledaags geluk te delen met de vier kinderen, die bij ons en bij hen een plek krijgen om groot en sterk te worden, is de basis voor wat zij samen doen. De twee oudsten (Lévi, 1993 en Matilde, 1997) wonen in een huis verderop in de straat, de jongste zoon (Noa 2000) woont nog thuis. Samen vormen zij het basisgezin, waar plek is voor 4 kinderen tussen 4 en 18 jaar met een enkel- of meervoudige gedragsstoornis, die om diverse redenen niet thuis kunnen opgroeien.

Er wordt op een oplossingsgerichte manier gewerkt aan de doelen van de kinderen. Dit gebeurt op individueel niveau, maar ook het gezinssysteem wordt hierin op een effectieve manier ingezet. Leren van, voor en met elkaar.

Er wordt gewerkt vanuit de methodiek positief opvoeden (Triple P). Daarbij wordt gebruik gemaakt van een aantal methodes, zoals de Remwegtraining (impulscontroletraining) en de Kid’s Skills (oplossingsgericht bouwen aan zelfvertrouwen en vaardigheden). De ouders van geplaatste kinderen krijgen een zo groot mogelijke positie in het leven van hun kind. Daar waar mogelijk wordt met de ‘eigen’ ouders overlegd over de behandeling en de vorderingen van het kind. Het ‘Systeem van Gezinsfunctioneren’ wordt gebruikt als middel om de positie van het eigen netwerk optimaal in te zetten en te versterken, zodat het kind het contact met zijn eigen wortels in een positief systeem behoudt.

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.