Driestroomhuis Oso Lobi

Wij zijn Tina en Evert Springintveld. En sinds 2014 samen gezinshuisouders van gezinshuis Oso Lobi.

De motivatie om ons Gezinshuis “Oso Lobi” (straattaal: Liefdevol huis) te runnen komt voort uit onze wens kinderen en jongeren kwalitatief goede zorg te bieden in de meest kleinschalige vorm, ons gezin.

Wij bieden de kinderen een veilige woonsituatie waarin ze tot rust kunnen komen en gewoon kind mogen zijn. Wij geven ze de mogelijkheid en het vertrouwen om hun talenten en kwaliteiten te ontdekken en te ontplooien. Daardoor wordt het kind in staat gesteld eigen keuzes te maken. Je mag jezelf zijn en je eigen leven richting geven. (Wat vind ik leuk? Waar hou ik van?)

Wij nemen, bij voorkeur, kinderen op voor langere duur. Kinderen vanaf bovenbouw basisschool en wellicht te begeleiden tot aan volwassenheid. Momenteel wonen er bij ons zeven kinderen variërend in leeftijd tussen de 7 en 18 jaar. Vanaf 16 jaar is er een mogelijkheid, wanneer de jongere daar aan toe is, om door te stromen naar ons zelfstandigheidshuis. Dit is een aparte woning direct naast ons gezinshuis, daar worden twee plaatsen geboden met een inwonende mentor.

DSC_0265

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.