Driestroomhuis Ruchama

Wij zijn Klaas-Jan (42 jaar) en Anneke van Kalkeren (41 jaar). We zijn ouders van 4 kinderen in de leeftijd van 8-14 jaar. We hebben ons gezinshuis in Nijkerk en hebben in de afgelopen 4 jaar veel ervaring opgedaan met het opvangen van gezinshuiskinderen. We hebben 4 plekken waar kinderen van verschillende leeftijden hebben gewoond en nu wonen. Op dit moment wonen er 4 kinderen in de leeftijd van 12-19. 

Klaas-Jan heeft tot 2015 in de verzekeringen gewerkt, als medewerker bij een tussenpersoon. Anneke heeft na de PABO als leerkracht voor de klas gestaan. Eerst in het reguliere onderwijs en later in het Speciaal Basisonderwijs.

Vanaf het begin van ons huwelijk hebben we altijd  nagedacht over pleegzorg. En na de geboorte van onze jongste, begin 2012 zijn we ons daar verder in gaan verdiepen. De vorm van gezinshuizen sprak ons heel erg aan. Toen de jongste 1 jaar was begonnen we met de opvang van een logeer-gezinshuiskind. Zij woonde in een gezinshuis van ’s Heerenloo. Op die manier konden we als gezin wennen en aanvoelen hoe het is om een gezinshuiskind (voor een weekend) te verzorgen. Toen we merkten dat het erg bij ons paste om die opvang te bieden, zijn we het proces in gegaan om gezinshuis te worden. Eerst in loondienst bij ’s-Heerenloo en nu als franchisenemer van de Driestroom.

We doen het werk met veel passie en plezier! We kenmerken ons als doorzetters en we denken in mogelijkheden en oplossingen. We werken met veel humor, en zoeken altijd naar het kind achter het gedrag. We bieden nabijheid, maar zoeken ook naar de balans met de emotionele afstand. De kinderen vinden bij ons een veilige en warme plek.

We zijn een actief gezin, en ondernemen graag activiteiten met kinderen individueel en gezamenlijk.

Ons gezinshuis heet Ruchama. We hebben voor de naam Ruchama gekozen vanwege de betekenis. We hebben een duidelijke christelijke identiteit. De naam Ruchama is een naam die komt uit de bijbel. De naam betekent ‘medelijden’ of ‘ontferming’. Het beeld wat bij de naam hoort is een moederzwaan die onder haar vleugels de kuikentjes beschermt. We hebben in het logo geprobeerd iets te laten zien van de betekenis. Beschermende handen of vleugels die de kinderen die bij ons wonen een liefdevolle, warme en veilige plek biedt.

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.