Driestroomhuis Sa Leuk Hus

Sa Leuk Hûs is een mooie woonlocatie in het centrum van Giekerk voor mensen met een verstandelijke beperking. De basis van Sa Leuk Hûs is een kleinschalige woonvoorziening voor 10 bewoners en overdag zijn er 15 personen lekker Besich!

De persoonlijke aandacht van begeleiders zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt en vooral zichzelf kan zijn.

Wij als begeleiders zorgen voor duidelijkheid en regelmaat en gaan voor samen 100%. Iedereen wil als mens gewaardeerd worden en na een dag werken het gevoel hebben dat we ons steentje hebben bijgedragen aan de maatschappij en zo het gevoel van eigenwaarde vergroten.

De viersprong was het middelpunt van het dorp en in het gebouw komt een gezellige Theeschenkerij, waar dorpsgenoten en passanten even kunnen genieten van een bakje thee of koffie met zelf gebakken taart, cupcakes en lekkere muffins van de bewoners onder visie van de begeleiding. Aansluitend aan de theetuin is een kwekerij en daar zijn verschillende mensen bezig met het opkweken van planten die te koop worden aangeboden.

Ook het afzakken van bladaarde en houtsnippers en het zagen en kloven van brandhout vallen onder de werkzaamheden. Verder zijn er konijnen en papegaaien en kippen die geaaid en geknuffeld kunnen worden.

Een buitenploeg gaat het dorp in voor klein onderhoud van algemeen groen, zwerfvuil opruimen en in de winter sneeuwschuiven. Ook is er een boodschappendienst en eventueel tuinonderhoud voor mensen die dat zelf niet meer kunnen doen. 

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: www.saleukhus.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.