Driestroomhuizen

Ervaar alledaags geluk in onze Driestroomhuizen

Driestroom weet als geen ander hoe belangrijk een goede woonomgeving is. Soms kan het zijn dat ondersteuning in het eigen gezin niet (meer) lukt. Driestroom biedt de mogelijkheid een kind bij een ander gezin te laten wonen in een van onze Driestroomhuizen. Dit zijn gezinshuizen waar kinderen met een beperking in een beschermde omgeving op kunnen groeien. Met ondersteuning van gezinshuisouders bieden we vertrouwde 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding. Kinderen kunnen daar, onder professionele begeleiding en behandeling, ontdekken wie ze zijn, wat ze willen én op welke wijze zij hun leven willen gaan vormgeven.

Opgroeien in een gezin

De cliënt kan een vertrouwensband aangaan met gezinshuisouders als vaste begeleiders. Dit zorgt voor een natuurlijke structuur en continuïteit wat een belangrijke meerwaarde vormt voor de ontwikkeling van het kind.
Een Driestroomhuis maakt zoveel mogelijk gebruik van contacten uit de directe woonomgeving. Het kind draait zoveel als het kan mee in het gewone gezinsleven en bezoekt overdag meestal een dagcentrum of school.

Wil je ook wonen in een Driestroomhuis?

Wil je meer informatie over wonen in een Driestroomhuis? Neem dan contact op met het Driestroomloket. Driestroom heeft meer dan twintig Driestroomhuizen door heel Nederland. Het loket is bereikbaar op het telefoonnummer 0481-375 555 of via mail driestroomloket@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.