Elsterveld


Algemeen
Woonvorm Elsterveld bevindt zich in multifunctioneel centrum De Zon, gelegen in de wijk Westeraam in Elst. Dertien bewoners, variërend in leeftijd van 18 tot 65+ jaar, met een licht tot matig verstandelijke beperking hebben hier een fijne woonplek. Een woonplek waar ‘samen’ geleefd en beleefd wordt, maar waar de bewoners ook meer dan genoeg ruimte hebben om ‘hun eigen ding te doen’. Op Elsterveld is dag en nacht begeleiding aanwezig. Naast de woonvorm zijn er in de wijk ook appartementen waar cliënten zelfstandig wonen met begeleiding vanuit de woonvorm.

Ligging
Elsterveld ligt op de eerste verdieping van De Zon. In het multifunctioneel centrum zijn diverse voorzieningen gevestigd, van basisschool en kinderdagverblijf tot fysiotherapeut en tandartsenpraktijk. Een supermarkt en snackbar liggen om de hoek van De Zon. NS station Elst en het centrum van het dorp bevinden zich op loopafstand.

Indeling
Elsterveld ligt op de eerste verdieping (bereikbaar met een lift) van De Zon. De lift komt uit op een ruim balkon. Dit grenst aan de gezamenlijke woonkamer met open keuken, knusse tv- en zithoek en een eetkamer. De bewoners hebben ieder een eigen zit-slaapkamer, douche met toilet en een klein keukenblokje.
Op de begane grond van Elsterveld ligt de inloop, bestemd voor de cliënten van Driestroom die in de buurt van de woonvorm wonen. Deze cliënten ontvangen ambulante ondersteuning van de begeleiders van Elsterveld. Op de inloop kunnen zij terecht voor een praatje en een maaltijd.

Begeleiding en activiteiten
De cliënten van Elsterveld hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Daarnaast zijn er enkele cliënten met bijv. ADHD, autisme spectrum stoornis of syndroom van Down. De verschillende achtergronden en uiteenlopende leeftijden maken de bewonersgroep van Elsterveld tot een gemêleerd gezelschap. De begeleiders richten zich op persoonlijke ondersteuning en afstemming van de behoeftes en wensen van de cliënt.

Overdag gaan de meeste cliënten naar een dagcentrum of naar het werk. Na het werk komen een aantal cliënten bijeen om in de huiskamer een kopje koffie te drinken en even bij te kletsen. Rond half zes eten de bewoners gezamenlijk. Zij die dat willen, drinken ook ’s avonds in de huiskamer samen een kop koffie of thee. Op Elsterveld kookt de begeleiding dagelijks, met hulp van de cliënten. Ook stimuleren zij de bewoners in het ondernemen van (sportieve en sociale) activiteiten, cursussen en sport.

Ketenpartners
De meeste bewoners van Elsterveld bezoeken dezelfde huisarts en tandarts in Elst.

Adres
Forum 31
6661 TW Elst
Telefoon: 0481-350519
E-mail:
elsterveld@driestroom.nl

Voor meer informatie, vragen of aanmelden kunt u terecht bij:
DriestroomLoket: 0481-37 55 55 of driestroomloket@driestroom.nl
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur – 17.00 uur


X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur