Hegdambroek


Algemeen
In de Nijmeegse wijk Lindenholt ligt woonvorm Hegdambroek. Hier wonen ruim twintig bewoners in de leeftijd van begin twintig tot over de zeventig jaar. Allen hebben zij een licht tot matig verstandelijke beperking. De prettige en tolerante buurt, de gezelligheid die de bewoners onderling creëren en de grote en besloten tuin maakt dat het op Hegdambroek prima toeven is.

Ligging
Hegdambroek ligt aan de rand van Lindenholt. Winkelcentrum Dukenburg ligt op tien minuten lopen. Daar bevindt zich ook een trein- en busstation waar de bewoners met het openbaar vervoer naar het centrum van Nijmegen kunnen gaan. Wie het winkelcentrum te ver lopen vindt, kan zijn boodschappen halen bij de buurtsupermarkt die vrijwel om de hoek ligt.

Indeling
De woonvorm bestaat uit drie geschakelde woonhuizen en een separate woning die ongeveer honderd meter verderop ligt. In deze gescheiden woning wonen drie, wat meer zelfstandige, bewoners. In totaal telt de woonvorm 23 kamers. Sommige bewoners hebben een zelfstandige zit/slaapkamer, anderen delen het sanitair met elkaar. Bijzonder is dat Hegdambroek twee kamers heeft speciaal voor minder valide bewoners.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiding op Hegdambroek staat in het teken van duiden, niet van overnemen. Begeleiders ondersteunen en sturen de bewoners op het gebied van sociale normen. Ze oefenen bijvoorbeeld hoe bewoners een gesprek kunnen voeren of hoe ze zich kunnen gedragen ten opzichte van een ander. Ook bij activiteiten treedt de begeleiding eerder ondersteunend dan organiserend op. Bewoners nemen geregeld deel aan activiteiten die worden georganiseerd door het Gespecialiseerd Vormings- en Ontspanningswerk.

Ketenpartners
Albron is de vaste kookpartner van Hegdambroek. De bewoners bezoeken dezelfde huisartsenpost in de wijk.

Adres
Hegdambroek 15-32
6546 VR Nijmegen
Telefoon: 024-3779919 / 06-27309521
E-mail: hegdambroek@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.