Hillekensacker

Algemeen
Woonvorm Hillekensacker ligt aan de rand van Nijmegen in de wijk Lindenholt. De woonvorm biedt plek aan volwassen cliënten vanaf 18 jaar met een lichte of matige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek.  De huidige bewoners zijn in de leeftijd van begin twintig tot vijftig jaar oud. 

Ligging
De wijk kenmerkt zich door zijn verscheidenheid. In deze wijk wonen jonge gezinnen, senioren, allochtone en autochtone gezinnen. De woonvorm ligt op loopafstand van een winkelcentrum. Er zijn veel voorzieningen in de buurt zoals een sporthal, gezondheidscentrum, tennisbanen, wijkcentrum en buurtwinkels. Het centrum van Nijmegen is prima bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.

Indeling
Woonvorm Hillekensacker bestaat uit negen eengezinswoningen, waarvan zes gekoppeld aan elkaar in dezelfde straat. De woningen bestaan uit twee verdiepingen. Bewoners hebben een eigen kamer. De huiskamer, badkamer, het toilet en de tuin zijn gezamenlijke ruimtes en worden met elkaar gedeeld. 

Begeleiding en activiteiten
De ondersteuning op de Hillekensacker is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid. Bewoners worden gestimuleerd om de regie te voeren over hun eigen leven. Met name op het gebied van leren, werken en welzijn. Bewoners organiseren activiteiten met elkaar en sommigen doen aan sport zoals volleybal of fitness. Begeleiding vindt plaats op gezette tijden maar kan ook op afspraak, daarnaast is de begeleiding oproepbaar. Wanneer een cliënt hier zelf niet toe in staat is en geen ouder/verwant heeft om te ondersteunen, gaat de begeleiding mee naar tandarts- of doktersbezoek en bezoeken aan specialisten. 

Ketenpartners
Sommige bewoners van Hillekensacker bezoeken de huisarts en tandarts die hun praktijk in de wijk hebben. 

Adres
Hillekensacker 21-18
6546 LD Nijmegen
Telefoon: 024-3772379
E-mail: hillekensacker@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.